• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kyselo (polévka)
Napište svůj komentář k receptu

Kyselo (polévka)

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kyselo (polévka)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 2
      plátek chleba starší - bez kůrky
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks cibule
    • 4
      ks vejce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 80
      g máslo
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      hrst kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

1
Do vody dáme na kostky nakrájený chléb a vaříme se solí, kmínem, kořenovou zeleninou a předem namočenými houbami. Na pánvičce necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme droždí, chvíli necháme osmažit, rozklepneme vejce a necháme mírně ztuhnout. Pak směs rozmačkáme vidličkou a přidáme k téměř hotové polévce. Můžeme dochutit vegetou a sekanou petrželkou.
2
Nejlepší je kyselo druhý den porozležení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolková polévka na kyselo

Fazolková polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evča | 12. 3. 2013 10:58

    :-P to je nějaká chlebová polévka, kyselo se vaří jinak

  • Helena Stříbrná | 14. 1. 2008 16:07

    Základem kysela je chlebový kvásek, který dává tomuto pokrmu charakteristickou chuť. Droždí ho nemůže bohužel nahradit.

  • Jarka O. | 9. 1. 2008 15:31

    Výroba chlebového kvásku je moc pěkně popsaná v receptu Kvásek jako od pekaře. Výroba je ale zdlouhavá.

  • Katka | 9. 1. 2008 13:41

    chlebový kvásek se dá koupit v každé prodejně Coop discont nebo Jednotě v sušené podobe.Stačí ho doma jen smíchat s vodou a při pokojove teplotě nechat 18h kvasit. Pzn: Jsem z podkrkonoší :-)

  • Mirka P. | 9. 1. 2008 13:05

    Chlebový kvas se běžně prodává pouze u nás, v okolí Krkonoš. Od té doby, co studuji v Praze, se mi po kyselu pouze stýská...:-(

  • Jana P. | 9. 1. 2008 12:31

    Vyrobit ze žitné mouky. Ale jelikož je to zdlouhavé, zkusím tento recept.Jinak se dá i koupit v některých pekárnách a dá se i zmrazit (do polévky, na pečení nevím). A kyselo není jen krkonošské, znám i jihočeské a budou určitě i jiná.

  • Helena K. | 9. 1. 2008 10:26

    Já vím,správně se dává do kysela chlebový kvásek.No ale kde ho vzít ?Zdravím

  • Tomáš Marný | 9. 1. 2008 09:35

    vypadá oen recep dobře- zkusím, ale to by vám na horách krkonošských dali -za název kyslo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cibule Droždí Kořenová zelenina Máslo Sůl Sušené houby Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
18
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
15
Olade
Olade

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Kyselo (polévka)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact