• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kyselá omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Kyselá omáčka

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kyselá omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej nebo sádlo
    • mléko
    • 2
      ks brambory vařené
    • 2
      ks vejce natvrdo
    • 2
      ks ostravská klobása
    • 100
      g nákládané žampiony
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      g bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 3
      ks pepř celý
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Z hladké mouky a oleje (nebo sádla) uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme do zhoustnutí, potom ještě povaříme asi 15 minut s bobkovým listem, 3 zrnkami pepře, 3 kuličkami nového koření. Brambory, vajíčka a klobásy nakrájíme na větší kostky, žampiony pokrájíme na plátky a vše dáme do omáčky a ještě 5 minut povaříme. Vmícháme smetanu, osolíme, okyselíme, případně dochutíme cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kyselá polévka od Kolína

Kyselá polévka od Kolína

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům

Smetanová omáčka z lišek k minutkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila | 28. 11. 2006 23:59

    Polivka nebo omacka, neni to snad jedno. Je to velka basta a to je nejdulezitejsi :)

  • G.L. | 10. 8. 2006 08:55

    tento recept znám od babičky a je to polévka!!!!!

  • Hana Lorencová | 9. 8. 2006 13:38

    Není to polévka, je to jednoduché hlavní jídlo, u nás oblíbené.

  • Jana Kutačová | 9. 8. 2006 12:36

    an: myslím,že záleží jak moc jíšku poředíte,respektive na jakou hustotu.A co navíc,možná i jako polévka-taková obměna kulajdy by to nemuselo být špatné..o))Nějak mě tak napadlo,že bych tam přidala trochu kys.zelí..o))

  • an | 9. 8. 2006 12:30

    není to spíše polévka?

  • Anonym | 8. 8. 2006 12:17

    Teda nevím, ale kulajda je snad trochu něco jiného, ne ?

  • Anonym | 8. 8. 2006 09:47

    Bez klobásy by to byla hustší kulajda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cukr Hladká mouka Mléko Nákládané žampiony Nové koření Ocet Ostravská klobása Pepř celý Rostlinný olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
18
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
18
Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Těstoviny zapečené s…
17
Kuře pečené s jemnou nádivkou
Kuře pečené s jemnou…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Nemocný Hezucký moderoval přímo z nemocnice: Kašel, únava, ale i drsný humor! A vysvětlení, jak ho léčí…

Nemocný Hezucký moderoval přímo z nemocnice: Kašel, únava, ale i drsný humor! A vysvětlení, jak ho léčí…

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Kyselá omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact