• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý švestkový koláč

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý švestkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce voda
    • 10
      g droždí
    • 1
      dl mléko
  • Náplň
    • 800
      g švestky
  • Na posypání
    • mák mletý
    • skořicový cukr
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme droždí vykynuté v trošce mléka, zbytek vlažného mléka, případně vodu. Po částech přidáváme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozložíme do vymazané kulaté koláčové formy a prsty vytáhneme dotenka. Rozloupnuté a vypeckované švestky rozložíme na koláč, pokapeme citronovou šťávou a posypeme mákem a cukrem. Koláč upečeme dozlatova (při 170 °C cca 18 minut). Hotový koláč pocukrujeme.
2
Další varianty tohoto koláče: - tvarohová náplň s rozinkami a skořicí, maková s mandlemi, švestkově povidlová se žmolenkou, hruškově povidlová pokapaná rumem a posypaná máslovou žmolenkou- švestky se neposypou mákem, ale polijí směsí kysané smetany, šlehačky a vanilkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JesterkaBe | 2. 8. 2011 19:58

    Koláč výborný, jen jsem při zadělávání kvásku přidala ještě trochu cukru.

  • upirizub | 31. 7. 2011 14:01

    Koláč mňamozní...Všem doporučuji

  • Diana Joudalová | 5. 9. 2009 12:44

    Přidala jsem do těsta akorát dvě lžíce majolky, aby těsto zůstalo křehčí a švestky jsem posypala drobenkou. Koláč byl opravdu vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Droždí Hladká mouka Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Skořicový cukr Sůl Švestky Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Domací houstičky

Domací houstičky

Tetino maso

Tetino maso

Sejkory

Sejkory

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…
12
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s…
12
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact