• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý ořechový závin
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý ořechový závin

autor: Akytka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý ořechový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 70
      g cukr
    • 70
      g máslo
    • 0,50
      kostka droždí
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • nasekané ořechy
  • Náplň
    • 200
      g vlašské ořechy
    • 100
      g cukr
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, rozehřáté máslo, kvásek, 1 vejce a tolik zbylého vlažného mléka, abychom zadělali vláčné nelepivé těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném válu a potřeme ořechovou náplní, zavineme a dáme na plech s pečícím papíem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a necháme 15 minut kynut. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C po obu cca 30 min.
2
Náplň: Mléko zahřejeme, přisypeme oba druhy cukru a ořechy a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přidáme rum, zahustíme drobečky z piškotů a promícháme.
3
Komu se nechce dělat náplň, může závin plnit koupenou náplní (ořech, mák......)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý závin

Kynutý závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kudrlina
    Kudrlina | 14. 1. 2023 19:29

    Moc dobrý recept a sůl jsem samozřejmě přidal. Veliký úspěch jsem doma sklidil.

  • Hana | 11. 1. 2017 21:33

    Recept je výborný, jen chybí sůl, která je nutná do kynutého těsta.

  • Helča | 29. 9. 2016 17:53

    Výborný!! ;-)

  • Helča | 29. 9. 2016 17:51

    Těsto je výborné, dobře se s ním pracuje. Výborné! ;-)

  • Binky | 20. 9. 2016 19:59

    už nebudu dělat jiný, mám doma 4 vybíravé chlapy a těm tááááák moc chutnal :)

  • Aja | 13. 3. 2016 01:06

    Ja se pridavam , neskutecny zavin a rychle hotovy. Uz jiny delat nebudu. Delala jsem z dvojite davky, jeden orechovy a jeden s kakaovou naplni. Oba vyborne , priste zkusim z jablky. :-) :-)

  • iva | 21. 5. 2015 18:26

    Teď jsem dopekla a okoštovala. Je to výborné, budu muset závin bránit vlastním tělem, aby vydržel na snídani. Doporučuji :-))

  • hlupka | 4. 5. 2015 10:59

    hehe a jeste pro zacatecniky mozna ne uplne vychladnout protoze se pak smes neda roztirat ;-)

  • J.K. | 11. 3. 2015 23:01

    :-\

  • J.K. | 11. 3. 2015 23:00

    ;-)

  • J.K. | 11. 3. 2015 22:58

    výborný, udělala jsem hned dvojitou dávku

  • J.K. | 11. 3. 2015 22:55

    :p

  • J.K. | 11. 3. 2015 22:53

    výborný, udělala jsem hned dvojitou dávku, jeden s ořechovou náplní a druhý arašídový s brusinkami (s arašídovou pomazánkou), mňam :p

  • J.K. | 11. 3. 2015 22:48

    výborný, udělala jsem hned dvojitou dávku, jeden s ořechovou náplní a druhý arašídový (s arašídovou pomazánkou) s brusinkami

  • Petra | 25. 1. 2015 15:29

    Zavin je výborný a hlavně rychli.Z jednoho těsta dělám dva menší zaviny :-)

  • anonymouse | 27. 4. 2014 16:15

    hehe pro zacatecniky bych jeste rad poradil nechat smes vychladnout nez se bude davat na testo :) jinak pecka ... pouzil jsem cukraske piskoty aby byla smes malicko sladsi ;-)

  • Máca | 2. 3. 2013 12:05

    vynikající a rychlé :-)

  • Lucimala | 14. 2. 2013 16:55

    Opravdu výborný, jen jsem ho upekla tak do hoďky byl pryč....:-)

  • Martina | 12. 9. 2012 12:46

    díky moc už je v troubě, žádne dlouhe patlání mnami mnam už se těším

  • petra | 8. 4. 2012 19:23

    uplne super recept diky <3 :-* ;-)

  • janadol | 24. 3. 2012 12:58

    VÝBORNÝ, VELICE CHUTNÝ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Nasekané ořechy Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Feferonový salát

Feferonový salát

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Houbové ragú

Houbové ragú

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

171
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
82
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
59
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s…
45
Ledový mátový čaj s mangem a granátovým jablkem
Ledový mátový čaj s…
37
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Citronovo-mrkvový koláč …

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky - bramborové…
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
  • Recepty.cz
  • Kynutý ořechový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact