• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrnek mléko hrneček=200ml
    • 1
      ks vejce celé
    • 5
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hera
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička droždí sušeného
  • Žmolenka
    • 5
      lžíce hrubá mouka
    • 4
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Do domácí pekárny vložíme ingredience na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program TĚSTO (Eta). Po ukončení programu těsto vyjmeme, rozprostřeme na pekáč, poklademe ovocem (např. rozmačkané meruňky, švestky apod. nebo marmeláda...), posypeme žmolenkou a dáme péct do trouby (horkovzdušná 170 °C cca 20 min.). Vynikající, vláčné i druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hedvika | 6. 8. 2015 19:41

    Zdravím vás. :-) Ráda bych se zeptala , jestli jste zkoušela v tomto receptu dát místo polohrubé mouky hladkou a s jakým úspěchem ? :-) Také by mne zajímalo jak dlouho koláč vydrží vláčný než ztvrdne, pokud se nesní hned. Předem díky za odpověď ráda bych ho zítra vyzkoušela. H. ;-)

  • Marketa.A85 | 6. 2. 2015 17:11

    Dnes jsem buchtu pekla poprvé, ale rozhodně ne naposledy! Dala jsem navrch švestky, jablka a borůvky, ještě o trochu více drobenky a opravdu nemá chybu!! ;-) Po upečení jsem jí horkou posypala skořicovým cukrem, ale krásně voněla už předtím!

  • Jana | 5. 8. 2014 21:48

    Vynikající,povedl s enapoprvé,peči dnes znovu,děkuji za recept

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 28. 6. 2013 19:53

    Dala jsem půlku kostky droždí,měla jsem doma vaničku tvarohu,tak jsem těsto potřela tvarohem a na to rybíz,je to dobrota,těsto je lehounké jako peříčko. Jen žmolenku si příště udělám svoji ,tahlle se úplně rozpustila.Ale to je detail.Dávám 1.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 26. 6. 2013 21:38

    Sušené droždí nepoužívám,kolik mám dát z kostky,půlku?Děkuji

  • Alík67 | 26. 6. 2013 19:15

    rychlý, chutný

  • Clarice
    Clarice | 6. 8. 2011 18:13

    Vynikající recept. Pekla jsem 40 minut, protože jsem měla menší pekáč - vyšší vrstvu. A drobenku jsem dělala dvojitou. Chválím!

  • mirinda25 | 7. 1. 2011 21:32

    Konečně jsem našla recept na kynutý koláč pro domácí pekárnu. Už nemusím ručně zadělávat těsto ;-) u nás jsou kynuté oblíbené. Dělala jsem podle rozpisu a těsto super, koláč výborný, dávám jedna. :-D

  • Václav Mužík | 28. 6. 2010 18:04

    Výborný,výborný,výborný. Jasná jedna

  • Václav Mužík | 28. 6. 2010 18:03

    výborný,výborný,výborný.jasná jedna

  • Jarmila | 31. 3. 2008 19:30

    SUPER,SKVĚLÉ!!! Použila jsem mražené borůvky a netihl ani vystydnout...Je výborný!!!!

  • Bohunka Umlaufová | 30. 4. 2007 07:31

    Super. Použila jsem mražené švestky a do žmolenky jsem přidala lžičku mleté skořice. Koláč zmizel bleskovou rychlostí.

  • Lenka TP | 8. 2. 2007 20:22

    Výborný!!!!! Doporučuji hlavně díky pekárně zcela bez práce

  • Maruš | 9. 11. 2006 15:55

    Jitko,i to zamíchání velmi ulehčí práci a ušetří čas.Jen je třeba přesně odměřit a odvážit a nestaráte se,vyndáte pěkně vykynuté těsto.

  • Jitka Malinová | 9. 11. 2006 14:16

    A já myslela, že se to v té pekárně peče ? A vy jste si to tam jen zamýchaly ...

  • Katka Altmanová | 9. 11. 2006 11:48

    Asi před hodinou dopečeno.Je to přesně tak jak píšete-i s tou dobou pečení. Těsto je krásné voňavé, bála jsem se jak ho budu rozprostírat, či válet, ale šlo to skvěle jen tak rukama rozsunovat po plechu. a to mám obří plech. Dělala jsem s mraženýma švestkama, takže je místy mokřejší. Určitě ho budu dělat dál. Jednička!

  • Danuše | 1. 8. 2006 17:46

    Jde o pekárnu s jedním hnětačem (do velikosti chleba 1,3 kg), jestli je to takto postačující. Např. VEGA, ETA Sympatic apod.

  • máka | 1. 8. 2006 07:39

    S jak velkou pekárnou je zde počítáno? Abych tu svou nepřetížila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Hrubá mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Dobrý perník

Dobrý perník

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Červené špagety

Červené špagety

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem
22
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
19
French toast
French toast
17
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
17
Čočka po orientálsku
Čočka po orientálsku

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč s ovocem a tvarohem
Kynutý koláč s ovocem a tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky - bramborové…
Kynutý ořechový závin
Kynutý ořechový závin
  • Recepty.cz
  • Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact