• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynutý beránek
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý beránek

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý beránek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • moučkový cukr na posyp
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí čerstvé
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 120
      ml mléko polotučné
    • 50
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

1
V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte polovinou vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Přisypte zbytek cukru, vlijte zbylé mléko se žloutky, zakysanou smetanu a sůl, pak vmíchejte rozpuštěné máslo.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Vypracujte vláčné těsto. Pod utěrkou ho nechte 30 minut kynout. Těsto rozválejte na plát, rozdělte na 2 díly, každý stočte do rolády a ty nakrájejte na kousky. Z odkrojků těsta udělejte 3 válečky a vytvarujte z nich hlavu a rohy.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Na plech vyložený pečicím papírem začněte skládat beránka. Nejprve hlavu, pak dokola nakrájené kousky rolády, které tvoří tělo. Troubu rozehřejte na 200 °C. Beránka nechte ještě 20 minut kynout. Pak ho potřete rozšlehaným vejcem a pečte 15 minut, snižte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova, asi 35 minut. Nechte vychladnout. Před servírováním ho pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Beránek
Pokrmy Chuťovky Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Sůl Vanilkový cukr Zakysaná smetana žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

31
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
23
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
17
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
16
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Těhotná Ochotská má starosti: Soudní bitva!

Těhotná Ochotská má starosti: Soudní bitva!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto od babičky
Kynutý  věnec s malinami
Kynutý věnec s malinami
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
Kynutý koláč s drobenkou plněný po…
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s jablečnou náplní
  • Recepty.cz
  • Kynutý beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact