• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynutá bramborová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Kynutá bramborová buchta

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 175
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Bramborová buchta patřila mezi tradiční speciality našich babiček. Skvělá dozlatova upečená bramborová buchta je ovoněná slaninou, majoránkou a česnekem. Báječně chutná nejen k polévce, ale i samotná.

Suroviny

10 porce
    • 800
      g brambory typu C
    • 100
      g slanina
    • 2
      lžíce sádlo ke slanině a k potření buchty
    • 3
      ks vejce
    • 6
      stroužek česnek
    • 350
      ml mléko
    • 2,50
      lžička sůl
    • 2
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 10
      g sušené droždí
    • 300
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájenou na kostičky vložte spolu se sádlem do hrnce a začněte pozvolna škvařit.
2
Mezitím nastrouhejte brambory najemno, přemístěte je do sítka a vymačkejte z nich co nejvíce vody. Následně brambory přendejte do mísy. Vodu z nich odložte na později.

RADA: Jak rychle nastrouhat brambory?

3
Rozpuštěným sádlem ze slaniny vymažte zapékací misku. Vypněte ploténku a do slaniny se sádlem nalijte mléko. Po lehkém ohřátí rovnou vlijte na brambory a promíchejte.

RADA: Jak oloupat česnek?

4
Přidejte vejce, lehce osolte a pak následně přidejte majoránku, drcený kmín a česnek.
5
Do hmoty přidejte sušené droždí a slitou vodu z brambor - škrob. Zasypte polohrubou moukou a důkladně promíchejte. Konzistence by neměla být příliš řídká, ani hustá.
6
Těsto přelijte do zapékací misky tak aby hladina byla vyrovnaná.
7
Buchtu nechte kynout v troubě zapnuté na 30 °C. Kynutí může trvat i dvě hodiny.
8
Po vykynutí troubu rozehřejte na 200 °C a začněte péct. Povrch ještě promazejte sádlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení
Dopolední svačina Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Majoránka Mléko Polohrubá mouka Sádlo Slanina Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Fofr perník

Fofr perník

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Kvikot z Raffaelova kotle
Kvikot z Raffaelova kotle
Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá buchta s hruškama
Kynutá buchta s hruškama
Kynutá cmunda
Kynutá cmunda
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
  • Recepty.cz
  • Kynutá bramborová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact