• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynutá bramborová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Kynutá bramborová buchta

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 144
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Bramborová buchta patřila mezi tradiční speciality našich babiček. Skvělá dozlatova upečená bramborová buchta je ovoněná slaninou, majoránkou a česnekem. Báječně chutná nejen k polévce, ale i samotná.

Suroviny

10 porce
    • 800
      g brambory typu C
    • 100
      g slanina
    • 2
      lžíce sádlo ke slanině a k potření buchty
    • 3
      ks vejce
    • 6
      stroužek česnek
    • 350
      ml mléko
    • 2,50
      lžička sůl
    • 2
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 10
      g sušené droždí
    • 300
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájenou na kostičky vložte spolu se sádlem do hrnce a začněte pozvolna škvařit.
2
Mezitím nastrouhejte brambory najemno, přemístěte je do sítka a vymačkejte z nich co nejvíce vody. Následně brambory přendejte do mísy. Vodu z nich odložte na později.

RADA: Jak rychle nastrouhat brambory?

3
Rozpuštěným sádlem ze slaniny vymažte zapékací misku. Vypněte ploténku a do slaniny se sádlem nalijte mléko. Po lehkém ohřátí rovnou vlijte na brambory a promíchejte.

RADA: Jak oloupat česnek?

4
Přidejte vejce, lehce osolte a pak následně přidejte majoránku, drcený kmín a česnek.
5
Do hmoty přidejte sušené droždí a slitou vodu z brambor - škrob. Zasypte polohrubou moukou a důkladně promíchejte. Konzistence by neměla být příliš řídká, ani hustá.
6
Těsto přelijte do zapékací misky tak aby hladina byla vyrovnaná.
7
Buchtu nechte kynout v troubě zapnuté na 30 °C. Kynutí může trvat i dvě hodiny.
8
Po vykynutí troubu rozehřejte na 200 °C a začněte péct. Povrch ještě promazejte sádlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení
Dopolední svačina Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Majoránka Mléko Polohrubá mouka Sádlo Slanina Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

109
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
49
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
36
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na pivě s nádivkou
34
Kuře a la kachna II.
Kuře a la kachna II.
29
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Exmanželka Trojana Klára: Rozvod jí zachránil život! Bolela ji krev v těle

Exmanželka Trojana Klára: Rozvod jí zachránil život! Bolela ji krev v těle

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Kvikot z Raffaelova kotle
Kvikot z Raffaelova kotle
Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá buchta s hruškama
Kynutá buchta s hruškama
Kynutá cmunda
Kynutá cmunda
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
  • Recepty.cz
  • Kynutá bramborová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact