• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Květákové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Květákové řízky

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák
    • 2
      špetka sůl
    • rostlinný olej na smažení
  • Na obalení
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 2
      lžíce bylinky petržel, pažitka, bazalka, saturejka, oregano, kopr, cibulová nať... dle chuti
    • 2
      lžíce mléko nemusí být - na rozředění příliš hustého těstíčka
    • 1
      miska strouhanka
  • Dip
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce bylinky

Postup přípravy receptu

1
Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na větší růžičky. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a do vařící vkládáme růžičky květáku košťálem dolů. Necháme krátce povařit (cca 5-7 minut) a vodu slejeme.
2
Prochladlé růžičky květáku opatrně nakrájíme ostrým nožem na plátky - viz obrázek. (Osvědčilo se mi prokrojit košťál, každou polovinu ještě rovnoběžně rozkrojit, tím z každé růžičky vzniknou 4 "plátky".)
3
Plátky květáku obalíme v řídkém těstíčku umíchaném z vajíčka, špetky soli, hladké mouky a sekaných zelených bylinek. Potom plátky obalíme ve strouhance, přebytečnou oklepneme a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách.
4
Osmažené květákové řízky položíme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
5
Můžeme doplnit bylinkovým dipem umíchaným z jogurtu nebo zakysané smetany, špetky soli a sekaných zelených bylinek. Dip je nejlepší, když se chvíli rozleží v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové kuličky s nivou

Květákové kuličky s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • koťátko | 4. 8. 2016 13:56

    skusila jsem takhle dva kusy z květáku a byla to hrozmá brzda.dělat takhle celý květák stojím v kuchyni ještě teďka

  • Jindra | 1. 8. 2016 19:45

    Omlouvám se, v příspěvku je chyba.... Pak neobaluji v mouce, ale pochopitelně ve strouhance..... O:-)

  • A.Wolfová | 1. 8. 2016 18:05

    Přijde mi to dost nepraktické. Při krájení je dost odpadu z opadávajících růžiček. Nevyhazuji nic, takže byla zákonitě hned i polévka. Jednodušší mi přijdou karbanátky z květáku, kde spotřebuji všechno.

  • Jindra | 31. 7. 2016 21:45

    Také mi to připadá zbytečné. Obaluji květák tak, že růžičky namočím do těstíčka z vajec, mouky a trochu mléka - může se dochutit i bylinkami, různým kořením, čím kd o chce - a pak rovnou obaluji v mouce. Květák nepředvařuji a smažím zvolna. Je mnohem lepší, než předvařovaný! ;-)

  • Rad Ka | 31. 7. 2016 08:39

    Mně to naopak přijde šikovné, že se plátky snáz osmaží než nepravidelné růžičky. Opravdu jako řízky. Vajec se spotřebuje stejně, možná je menší spotřeba oleje, protože ho stačí nižší vrstva v pánvi.

  • Pavla | 30. 7. 2016 15:53

    Recept k ničemu. Autorka si asi ráda komplikuje život :-\

  • Dana | 29. 7. 2016 14:49

    Nedovedu si predstavit, ze bych si takto komplikovala obalovani kvetaku, ktere uz i tak nepatri mezi moji oblibenou cinnost v kuchyni a jeste pro pet lidi. Ve vysledku je i vetsi spotreba vajec, stroujanky atd a jeden sni vic obalovaciho materialu a oleje nez kdyby osmazil cele ruzicky kvetaku. Taky si myslim, ze by se kvetak ani nemusel predvaret, platky by se urcite v pohode osmazily do mekka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bylinky Hladká mouka Květák Mléko Rostlinný olej Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Špagety carbonara
Špagety carbonara
23
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
22
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
22
Bramborový guláš
Bramborový guláš
18
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Trans zpěvačka Kim Petrasová odhodila zábrany: Nahá a blyštivá!

Trans zpěvačka Kim Petrasová odhodila zábrany: Nahá a blyštivá!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Květákové řezy
Květákové řezy
Květákové řezy II.
Květákové řezy II.
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové steaky
Květákové steaky
Květákové steaky z grilu
Květákové steaky z grilu
Květákové těstoviny se šunkou a nivou
Květákové těstoviny se šunkou a nivou
  • Recepty.cz
  • Květákové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact