• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě
Napište svůj komentář k receptu

Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks květák
    • pórek kousek
    • dětská krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • máslo
    • hladká mouka
    • drcený kmín
    • pažitka s petrželkou
    • voda - asi 1 a 1/2 litru
    • mléko trošku
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Pórek nakrájím na kousky nebo kolečka a osmažím na másle, přidám trochu hladké mouky a znovu promíchám. Jakmile jíška zčervená, zaleju vodou (buď studenou nebo teplou) a promíchávám, aby se nevytvořily hrudky a pořád dost zahřívám až k varu, občas promíchám. Přidám asi půl lžičky drceného kmínu, osolím a ochutím vegetou. Mezitím nadrobnou nasekám květák (nevařený, ale syrový!) a připravím si krupicové knedlíčky - do hrnku vyklepnu vajíčko, trochu osolím, přidám trošku mléka - tak půl polévkové lžíce, trochu promíchám vidličkou a nasypu trochu krupičky, znovu promíchám a podle potřeby přidávám krupičku tak, aby vzniklo ne moc husté těsto. Nechám chvilku odležet. Zatím nám polévka začíná vřít, přidám nasekaný květák a po chvilce začnu do vroucí polévky malou lžičkou dělat knedlíčky - nočky. Nechám vařit asi tak 10 minut, potom dám polévku stranou, přidám pažitku a petrželku a dochutím.
2
Vyzkoušejte kdo máte rádi uvedenou kombinaci surovin, nedbudete zklamáni!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Zeleninová polévka s krupicovými haluškami

Zeleninová polévka s krupicovými…

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 8. 11. 2007 14:37

    Já dělám krupicové noky do polévky z celého vajíčka, krupice a trochy rozpuštěného másla. Může se přidat trošku muškátového květu, petrželky, al i strouhaný sýr nebo nakrájená šunka.

  • milena kubikova | 8. 11. 2007 13:45

    ja ked robim krupicove halusky, tak si oddelim bielok od zltka a naslaham ho vidlickou do snehu....vonkoncom neviem ci su potom tie halusticky nejake ine, ako ked by som ich robila podla vasho postupu, ale robievam ich takto odvtedy co som sa naucila varit polievky. ked mam, tak do tej krupicovej kase sypnem aj nasekanu petrzlenovu vniatku. ked varim karfiolovu polievku a nemam komponenty na krupicove halusku ako zavarku do nej, tak ju ani nevarim...kombinacia je to skvela.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Drcený kmín Hladká mouka Květák Máslo Mléko Pažitka Pórek Sůl Vegeta Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

247
Máslové řízky
Máslové řízky
172
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
127
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
21
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact