• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kváskový chleba základní
Napište svůj komentář k receptu

Kváskový chleba základní

autor: K.K.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • na chléb:
    • 2
      lžička sůl
    • 235
      ml voda
    • kmín
    • 200
      g pšeničná chlebová mouka
    • 1
      lžíce otruby
    • 150
      g žitná mouka
    • 300
      g chlebový kvásek
  • krmení kvásku:
    • 165
      ml voda 1x65g + 2x50g
    • 165
      g žitná mouka 1x65g + 2x50g

Postup přípravy receptu

1
Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem doma). Typicky při prvním krmení použiju 65 g mouky a 65 ml vody, při dalších dvou krmeních 50 g mouky a 50 ml vody (tj. dohromady 165 g mouky + 165 ml vody = asi 330 g kvásku, dostanu potřebné množství 300 g + nějaké ztráty při manipulaci, přesné množství lze upravit podle potřeby). Nepoužitý zbytek kvásku schovám do lednice, vydrží bez problémů i 14 dní.
2
Do pekárny dám suroviny na chleba a zapnu. Po ukončení prvního hnětení pekárnu vypnu a znovu zapnu s odloženým startem tak, aby celková doba přípravy těsta a pečení (včetně přidaného 1. hnětení) byla 6-7 hodin. Používám obyčejný 3-hodinový program.
3
Chleba má podle mě příjemnou chlebovou chuť, osychá pomaleji než chleby z droždí. Kvůli nutnosti přípravy kvásku peču asi 1x za dva týdny.
4
(Jedná se o mírně upravený recept, původně ze stránek www.kvaskovychleb.cz.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Chléb typu Šumava

Chléb typu Šumava

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fricovna | 21. 5. 2017 09:22

    super recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chlebový kvásek Kmín Otruby Pšeničná chlebová mouka Sůl Voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Frittata

Frittata

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

60
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
52
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Bramborový guláš
Bramborový guláš
18
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Ponižující drama na Miss Universe: Češka Tomanová o veřejné potupě kolegyně!

Ponižující drama na Miss Universe: Češka Tomanová o veřejné potupě kolegyně!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

Další doporučené recepty:

Kusový mix - zavařená zelenina
Kusový mix - zavařená zelenina
Kvalitní domácí chléb
Kvalitní domácí chléb
Kváskový chléb
Kváskový chléb
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvašáky
Kvašáky
  • Recepty.cz
  • Kváskový chleba základní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact