• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Kvašáky

autor: Tereza Langmajerová
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 208
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • okurky nakladačky
    • sůl
    • křen
    • bobkový list
    • kopr
    • vinné listy

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravte nálev. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a koření (na 1l vody 4 dkg soli). Je lepší použít sůl bez přidaného chlóru nebo floru, aby se nenarušil kvasný proces. Vše svařte a nechte mírně vychladnout.

RADA: Jak naložit utopence?

2
Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme vidličkou.
3
Okurky skládejte do velikých sklenic a prokládejte koprem, vinnými listy a kolečkama křenu. Je možné přidat i další koření (pepř, nové koření, chilli, bobkový list, česnek...) podle Vaší chuti. Zalijeme studeným nálevem - na 1l vody 4dkg soli – nálev musí být až po vrch aby se k okurkám nedostal vzdušný kyslík. Proto je je potřeba zatížit aby neplavaly po povrchu. Necháme kvasit.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Zalijte studeným nálevem až po vrch, aby se k okurkám nedostal vzduch. Je potřeba, aby byly úplně ponořené, jinak by mohly začít hnít. Sklenice buď přikryjte víčkem, nebo čistým plátýnkem tak, aby z ní mohly unikat vznikající plyny. Nechte pět až devět dnů v teple kvasit.

RADA: Jak připravit kysané zelí?

5
Za 7 až 14 dnů by měly být již vykvašené. Hotové kvašáky přemístěte do temna a chladna, aby se proces kvašení zastavil.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické kvašáky

Klasické kvašáky

Celoroční kvašáky

Celoroční kvašáky

Pravé ruské kvašáky

Pravé ruské kvašáky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování okurek
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Kopr Křen Okurky nakladačky Sůl Vinné listy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
30
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
26
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
24
Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept
Ovesno ječné placky …

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Radana ze skupiny Holki vyděsila fanoušky: Návštěva onkologie

Radana ze skupiny Holki vyděsila fanoušky: Návštěva onkologie

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvašený zeleninový salát Pickles
Kvašený zeleninový salát Pickles
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
Květák (brokolice) nejen v sýrovém…
  • Recepty.cz
  • Kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact