• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí žížalky v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí žížalky v těstíčku

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí žížalky v těstíčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g kuřecí maso prsa (400-500 g)
    • 3
      dl mléko
    • 7
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky, jednu lžíci směsi koření, rozmačkaný česnek a jednu lžičku soli. Nyní vše řádně promícháme, až vznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Jestliže je těstíčko moc řídké, přidáme trochu mouky, pokud je husté, přilejeme mléko. Kuřecí řízky nařežeme přes vlákno na 1 cm široké a co nejdelší proužky, které vmícháme do připraveného těstíčka a necháme půl hodiny proležet. Potom na pánvičku s rozpáleným olejem dáváme rovnou připravené kuřecí žížalky, které pěkně osmažíme ze všech stran dozlatova.
2
Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborovou kaši, bramborový salát, restovanou zeleninu nebo jenom pečivo.
3
Zdroj: www.koreni.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku

Kuřecí maso v česnekovém těstíčku

Kuřecí maso v česnekovém těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nada | 10. 10. 2013 13:19

    k pní Vackové. Já jsem do zbylého těstíčka přidalatrošku hrášku a poddušených houbiček . Luxusní záležitost. :-[

  • Lucie Vacková | 22. 10. 2009 14:07

    Výborný recept, potřebovala jsem něco rychlého co se dá jíst venku, tak jsem usmažené žížalky dala do velké mísy společně s kari rýží k tomu dvě vidličky a šlo se na věc :) a ještě jeden tip: pokud Vám zbyde těstíčko nevylévejte ho, usmažte falešné žížalky i samotné je dobré ;)

  • Jiřina | 3. 7. 2007 21:44

    Rychlý a chutný, snědli mi to samotný a to byla dvojitá dávka.

  • Zuzana Šindlerová | 20. 6. 2007 10:20

    Mně se zase, pane Jozefe, ten název líbí, zkusila jsem, je to moc dobrý a hlavně rychlý oběd. Jako přílohu jsem zvolila rýži, protože mojim chlapům by asi maso se zeleninovým salátem nestačilo. Těstíčko je podobné raráškům, tam dávám pivo místo mléka, je to taky výborné, nadýchané.

  • Jozef T. | 11. 5. 2007 16:38

    Perfektné az na ten názov. Trosku sa z neho obracia zalúdok. Myslím, ze úplne stací pestrý zeleninový salát a nie je treba vôbez zemiaky ci kasu.Bravó!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Chilli Hladká mouka Kari Kuřecí maso Mléko Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené nudle s krůtím…
31
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Ryba se špenátem a máslem
Ryba se špenátem a máslem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Těhotná Yenifer Cao po boji s bulimií: Jídlo si konečně nevyčítá

Těhotná Yenifer Cao po boji s bulimií: Jídlo si konečně nevyčítá

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí žížalky v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact