• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Kuřecí vývar je základem mnoha polévek, omáček a jiných pokrmů. Jídlu dodá skvělou chuť a nás zahřeje a posílí, když se necítíme zrovna fit. Proto na nic nečekejte a připravte si silný drůbeží vývar podle receptu časopisu F.O.O.D.

Poctivá kuřecí polévka

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí skelet a křídla
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev střední
    • 2
      g petržel střední
    • 2
      stonek řapíkatý celer
    • zázvor 6 cm čerstvého
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      snítka tymián
    • 3
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks badyán

Postup přípravy receptu

1
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl.

RADA: Mytí šalotky

2
Na plotnu dejte velký hrnec, rozehřejte ho a nasucho v něm opečte kuřecí skelety. Stačí tak 3 minuty ze všech stran, aby se maso zatáhlo, chytilo barvu a pustilo trochu tuku. Plamen mírně ztlumte a přidejte rozpůlenou cibuli, mrkev a petržel, opékejte další 2 minuty.
3
Obsah hrnce zalijte asi 3 litry studené vody. Přidejte zbytek surovin a přiveďte k varu. Plamen hned stáhněte na minimum, aby voda v hrnci jen velmi mírně pobublávala, přiklopte a pomalu táhněte 3 až 4 hodiny. Pěnu, která se bude tvořit na hladině, seberte lžící.

RADA: Jak na silný slepičí vývar

4
Z hotového vývaru vylovte větší kusy zeleniny. Vývar přeceďte přes jemnější síto. Vyberte části skeletů, zeleninu vyhoďte, svou roli už odehrála. Ze skeletů oberte maso. Vývar nechte vychladnout při pokojové teplotě, teprve poté ho uložte do ledničky. Ze studeného vývaru pak seberte tuk, který ztuhne na hladině, a máte připravený vývar k dalšímu zpracování.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzený vývar

Uzený vývar

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Hovězí vývar

Hovězí vývar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Bobkový list Česnek Cibule Kuřecí skelet Mrkev Nové koření Petržel Řapíkatý celer Tymián Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

51
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
27
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Americké brambory III.
Americké brambory III.
16
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Radana ze skupiny Holki vyděsila fanoušky: Návštěva onkologie

Radana ze skupiny Holki vyděsila fanoušky: Návštěva onkologie

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Kuřecí Vindalů
Kuřecí Vindalů
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact