• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Kuřecí vývar je základem mnoha polévek, omáček a jiných pokrmů. Jídlu dodá skvělou chuť a nás zahřeje a posílí, když se necítíme zrovna fit. Proto na nic nečekejte a připravte si silný drůbeží vývar podle receptu časopisu F.O.O.D.

Poctivá kuřecí polévka

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí skelet a křídla
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev střední
    • 2
      g petržel střední
    • 2
      stonek řapíkatý celer
    • zázvor 6 cm čerstvého
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      snítka tymián
    • 3
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks badyán

Postup přípravy receptu

1
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl.

RADA: Mytí šalotky

2
Na plotnu dejte velký hrnec, rozehřejte ho a nasucho v něm opečte kuřecí skelety. Stačí tak 3 minuty ze všech stran, aby se maso zatáhlo, chytilo barvu a pustilo trochu tuku. Plamen mírně ztlumte a přidejte rozpůlenou cibuli, mrkev a petržel, opékejte další 2 minuty.
3
Obsah hrnce zalijte asi 3 litry studené vody. Přidejte zbytek surovin a přiveďte k varu. Plamen hned stáhněte na minimum, aby voda v hrnci jen velmi mírně pobublávala, přiklopte a pomalu táhněte 3 až 4 hodiny. Pěnu, která se bude tvořit na hladině, seberte lžící.

RADA: Jak na silný slepičí vývar

4
Z hotového vývaru vylovte větší kusy zeleniny. Vývar přeceďte přes jemnější síto. Vyberte části skeletů, zeleninu vyhoďte, svou roli už odehrála. Ze skeletů oberte maso. Vývar nechte vychladnout při pokojové teplotě, teprve poté ho uložte do ledničky. Ze studeného vývaru pak seberte tuk, který ztuhne na hladině, a máte připravený vývar k dalšímu zpracování.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzený vývar

Uzený vývar

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Hovězí vývar

Hovězí vývar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Bobkový list Česnek Cibule Kuřecí skelet Mrkev Nové koření Petržel Řapíkatý celer Tymián Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

249
Máslové řízky
Máslové řízky
212
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
141
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Švestková nutela
Švestková nutela
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Kuřecí Vindalů
Kuřecí Vindalů
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact