• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Kuřecí vývar je základem mnoha polévek, omáček a jiných pokrmů. Jídlu dodá skvělou chuť a nás zahřeje a posílí, když se necítíme zrovna fit. Proto na nic nečekejte a připravte si silný drůbeží vývar podle receptu časopisu F.O.O.D.

Poctivá kuřecí polévka

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí skelet a křídla
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev střední
    • 2
      g petržel střední
    • 2
      stonek řapíkatý celer
    • zázvor 6 cm čerstvého
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      snítka tymián
    • 3
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks badyán

Postup přípravy receptu

1
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl.

RADA: Mytí šalotky

2
Na plotnu dejte velký hrnec, rozehřejte ho a nasucho v něm opečte kuřecí skelety. Stačí tak 3 minuty ze všech stran, aby se maso zatáhlo, chytilo barvu a pustilo trochu tuku. Plamen mírně ztlumte a přidejte rozpůlenou cibuli, mrkev a petržel, opékejte další 2 minuty.
3
Obsah hrnce zalijte asi 3 litry studené vody. Přidejte zbytek surovin a přiveďte k varu. Plamen hned stáhněte na minimum, aby voda v hrnci jen velmi mírně pobublávala, přiklopte a pomalu táhněte 3 až 4 hodiny. Pěnu, která se bude tvořit na hladině, seberte lžící.

RADA: Jak na silný slepičí vývar

4
Z hotového vývaru vylovte větší kusy zeleniny. Vývar přeceďte přes jemnější síto. Vyberte části skeletů, zeleninu vyhoďte, svou roli už odehrála. Ze skeletů oberte maso. Vývar nechte vychladnout při pokojové teplotě, teprve poté ho uložte do ledničky. Ze studeného vývaru pak seberte tuk, který ztuhne na hladině, a máte připravený vývar k dalšímu zpracování.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzený vývar

Uzený vývar

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Hovězí vývar

Hovězí vývar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Bobkový list Česnek Cibule Kuřecí skelet Mrkev Nové koření Petržel Řapíkatý celer Tymián Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Kuřecí Vindalů
Kuřecí Vindalů
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact