• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí tetrazzini

autor: FlirTerka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí tetrazzini
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • máslo
    • 1
      ks cibule Velká nasekaná
    • 200
      g žampiony
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 0,50
      lžička majoránka
    • 0,50
      lžička tymián
    • 150
      g těstoviny
    • 300
      ml smetana
    • 2
      lžíce hořčice
    • 350
      g brokolice
    • 450
      g kuřecí maso Na proužky
    • sýr niva
    • rajčata
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo, a na mírném ohni na něm během 5 minut osmahneme cibuli. Přidáme houby a mícháme ještě 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme tymián, majoránku a mírně vaříme 3 minuty. Utřeme si do hladka mouku se smetanou a hořčicí, přidáme do kastrolu a necháme rozpustit. Přidáme brokolici i maso a vaříme 5 minut, než brokolice změkne.
2
Takto připravenou směsí přelijeme vařené těstoviny připravené ve vysypaném pekáčku/zapékací misce. Navrch pokládáme plátky rajčat a zasypeme strouhanou nivou. Necháme zapéct a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 29. 9. 2011 19:52

    Velice chutné. Těstovin jsme dali více, proto to budeme jíst ještě o víkendu :) Ale vůbec nám to nevadí. Díyk za dobrý recept.

  • ema kessnerová | 30. 9. 2009 14:59

    Pro Amy: Nebudu ze sebe dělat loutku,jsem už dost dospělá a ty bláboly, které zdejší rádoby kuchařky píší, mě nijak nezajímají. Každá umí pouze kuře se šlehačkou, v lepším případě těstoviny se smetanovou omáčkou a nivou, a pak nad tím všechny ostatní jásají, jak je to dobroučké, nápadité, atd. atd. Normální trapárna. Prostě sem nebudu chodit a je to .

  • Iveta Fundová | 29. 9. 2009 17:14

    Dobrý den, já nevěřím.. člověk Vám tady napíše recept, který mu chutná a Vy ,,DÁMY'' útočíte, jak je to špatný (pomalu že by to ani pes nežral). Tak to nevařte, když se Vám to nelíbí. Každýmu chutná něco jinýho, a jestli tam je nebo není moc testovin (nebo čehokoliv jinýho) si každý může určit sám podle toho kolik toho sní nebo jak mu chutná.. A paní Emo, nevím, ale já vařím od oka vždycky a pořád žiju, divný, co??

  • Amy - | 28. 9. 2009 21:46

    Paní Emo, jsem ráda, že to konstatujete, i já jsem na tyto zvláštní poměry zde panující upozorňovala. Ovšem bezvýsledně. Vše bylo smazáno. Takže pouze chvalte :-)

  • ema kessnerová | 28. 9. 2009 18:01

    Ve vaření se DÁ VŠECHNO SPOČÍTAT na gramy!!!Já se kalkulacemi na jídla živím už přes 20 let, kam bychom došli, kdybychom vařili od oka? To se H. Hospodyňka pěkně " sekla " a ještě je protivná, když jí někdo upozorní. Copak se tady smí jen každý chválit? A Tereza Lapková - drzost sama.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:25

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle smazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:17

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra - http://forum.recepty.cz/viewforum.php?f=37, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle mazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 14:01

    Simčo, je to přesně tak, jak píšete... Naopak někdy i masa dávám více a není na škodu.. Chci jen ještě říci, především k paní Marii, že nejsem žádná profesionální kuchařka, jen žena, která se tomu v poslední době začala trochu věnovat a s tím co nám opravdu zachutnalo se tu podělit, proto se Vám jako odbornici může zdát, že mé recepty nedávají smysl a pod., věřím, že jiné kuchařky si s přípravou hravě poradí a třeba i recepty improvizací trochu pozmění.. Nikdo nejsme dokonalý. A zpět k Vaší otázce a k tomuto receptu původ je údajně ze San Francisca, pojmenovaný po italské umělky Tetrazzini, která tam žila a je prý autorkou tohoto receptu.. Ale vzhledem k její národnosti se původ převážně připisuje rodné Itálii, kde se recept podává z různých druhů těstovin a masa..

  • Simča Sládková | 23. 9. 2009 12:08

    Hospodyňko, já si nemyslím, že by se Marii N. zdál ten recept složitý. Já bych řekla, že složitý vůbec není a popsaný je postup dobře. Maruška (a i já z počátku) se asi spíše zamýšlela nad poměrem masa (450g) a těstovin (tedy přílohy 150g). Jenže ona je to taková modernější skladba jídla, kde je menší množství těstovin (150g), ale hodně zeleniny a hub (350 + 200g). Takže suma sumárum mi poměr masa a přílohy (450 na celekm 700 g) přijde vyvážený. Jídlo jsem zatím nezkoušela, ale zaujalo mne a asi ho vyzkouším. Chtěla jsem se autorky zeptat na původ slova tetrazzini - je to italské? A co prosím znamená? Díky. Simča

  • H. Hospodyňka | 23. 9. 2009 11:50

    No a taky to zaklínadlo "začátečníci" sice dobré, ale ve vaření se nedá prostě ÚPLNĚ VŠECHNO spočítat na gramy a minuty. Někdy se musí trochu improvizovat a tento recept mi přijde srozumitelný úplně normálně. V téměř 18000 receptech si snad nějaká ta jednodušší jídla vyberou i naprostí amatéři a začáítečníci pokud se jim toto bude zdát příliš složité...

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 11:44

    V jakých situacích byste tu hlavu použila? Tento recept zvládne hravě i patnáctileté dítě, to se nezlobte.. Komentáře vítám, ale pro příště berte na vědomí, že zaujaté poznámky Vašeho typu budu pro příště ignorovat. Myslím, že věci, které nemáte ozkoušené, je lépe komentovat pouze v duchu.. I zde při vkládání komentářů máte jasně daná pravidla moderátorem, že komentáře se vkládají až po vyzkoušení jídla.. I tak díky, s pozdravem

  • marie nezlakova | 23. 9. 2009 07:41

    Říkala jsem si,do třetice všeho dobrého,ale ... .450g kuřecího... a přelít 150g těstovin?Ne,že by tam byly špatné suroviny,ale při vkládání nejen tohoto receptu, bych ze všeho nejvíc použila hlavu.Nemyslím to zle a nerada bych se paní Lapkové dotkla,ale začátečníci by si mohli pěkně naběhnout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Drůbeží vývar Hořčice Kuřecí maso Majoránka Máslo Pepř mletý Rajčata Smetana Sůl Sýr Niva Těstoviny Tymián Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Africké kari

Africké kari

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
11
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Bramborové mini bochánky (mazance)
Bramborové mini bochánky…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact