• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí tetrazzini

autor: FlirTerka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí tetrazzini
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • máslo
    • 1
      ks cibule Velká nasekaná
    • 200
      g žampiony
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 0,50
      lžička majoránka
    • 0,50
      lžička tymián
    • 150
      g těstoviny
    • 300
      ml smetana
    • 2
      lžíce hořčice
    • 350
      g brokolice
    • 450
      g kuřecí maso Na proužky
    • sýr niva
    • rajčata
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo, a na mírném ohni na něm během 5 minut osmahneme cibuli. Přidáme houby a mícháme ještě 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme tymián, majoránku a mírně vaříme 3 minuty. Utřeme si do hladka mouku se smetanou a hořčicí, přidáme do kastrolu a necháme rozpustit. Přidáme brokolici i maso a vaříme 5 minut, než brokolice změkne.
2
Takto připravenou směsí přelijeme vařené těstoviny připravené ve vysypaném pekáčku/zapékací misce. Navrch pokládáme plátky rajčat a zasypeme strouhanou nivou. Necháme zapéct a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí špíz s jogurtem

Kuřecí špíz s jogurtem

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 29. 9. 2011 19:52

    Velice chutné. Těstovin jsme dali více, proto to budeme jíst ještě o víkendu :) Ale vůbec nám to nevadí. Díyk za dobrý recept.

  • ema kessnerová | 30. 9. 2009 14:59

    Pro Amy: Nebudu ze sebe dělat loutku,jsem už dost dospělá a ty bláboly, které zdejší rádoby kuchařky píší, mě nijak nezajímají. Každá umí pouze kuře se šlehačkou, v lepším případě těstoviny se smetanovou omáčkou a nivou, a pak nad tím všechny ostatní jásají, jak je to dobroučké, nápadité, atd. atd. Normální trapárna. Prostě sem nebudu chodit a je to .

  • Iveta Fundová | 29. 9. 2009 17:14

    Dobrý den, já nevěřím.. člověk Vám tady napíše recept, který mu chutná a Vy ,,DÁMY'' útočíte, jak je to špatný (pomalu že by to ani pes nežral). Tak to nevařte, když se Vám to nelíbí. Každýmu chutná něco jinýho, a jestli tam je nebo není moc testovin (nebo čehokoliv jinýho) si každý může určit sám podle toho kolik toho sní nebo jak mu chutná.. A paní Emo, nevím, ale já vařím od oka vždycky a pořád žiju, divný, co??

  • Amy - | 28. 9. 2009 21:46

    Paní Emo, jsem ráda, že to konstatujete, i já jsem na tyto zvláštní poměry zde panující upozorňovala. Ovšem bezvýsledně. Vše bylo smazáno. Takže pouze chvalte :-)

  • ema kessnerová | 28. 9. 2009 18:01

    Ve vaření se DÁ VŠECHNO SPOČÍTAT na gramy!!!Já se kalkulacemi na jídla živím už přes 20 let, kam bychom došli, kdybychom vařili od oka? To se H. Hospodyňka pěkně " sekla " a ještě je protivná, když jí někdo upozorní. Copak se tady smí jen každý chválit? A Tereza Lapková - drzost sama.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:25

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle smazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:17

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra - http://forum.recepty.cz/viewforum.php?f=37, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle mazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 14:01

    Simčo, je to přesně tak, jak píšete... Naopak někdy i masa dávám více a není na škodu.. Chci jen ještě říci, především k paní Marii, že nejsem žádná profesionální kuchařka, jen žena, která se tomu v poslední době začala trochu věnovat a s tím co nám opravdu zachutnalo se tu podělit, proto se Vám jako odbornici může zdát, že mé recepty nedávají smysl a pod., věřím, že jiné kuchařky si s přípravou hravě poradí a třeba i recepty improvizací trochu pozmění.. Nikdo nejsme dokonalý. A zpět k Vaší otázce a k tomuto receptu původ je údajně ze San Francisca, pojmenovaný po italské umělky Tetrazzini, která tam žila a je prý autorkou tohoto receptu.. Ale vzhledem k její národnosti se původ převážně připisuje rodné Itálii, kde se recept podává z různých druhů těstovin a masa..

  • Simča Sládková | 23. 9. 2009 12:08

    Hospodyňko, já si nemyslím, že by se Marii N. zdál ten recept složitý. Já bych řekla, že složitý vůbec není a popsaný je postup dobře. Maruška (a i já z počátku) se asi spíše zamýšlela nad poměrem masa (450g) a těstovin (tedy přílohy 150g). Jenže ona je to taková modernější skladba jídla, kde je menší množství těstovin (150g), ale hodně zeleniny a hub (350 + 200g). Takže suma sumárum mi poměr masa a přílohy (450 na celekm 700 g) přijde vyvážený. Jídlo jsem zatím nezkoušela, ale zaujalo mne a asi ho vyzkouším. Chtěla jsem se autorky zeptat na původ slova tetrazzini - je to italské? A co prosím znamená? Díky. Simča

  • H. Hospodyňka | 23. 9. 2009 11:50

    No a taky to zaklínadlo "začátečníci" sice dobré, ale ve vaření se nedá prostě ÚPLNĚ VŠECHNO spočítat na gramy a minuty. Někdy se musí trochu improvizovat a tento recept mi přijde srozumitelný úplně normálně. V téměř 18000 receptech si snad nějaká ta jednodušší jídla vyberou i naprostí amatéři a začáítečníci pokud se jim toto bude zdát příliš složité...

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 11:44

    V jakých situacích byste tu hlavu použila? Tento recept zvládne hravě i patnáctileté dítě, to se nezlobte.. Komentáře vítám, ale pro příště berte na vědomí, že zaujaté poznámky Vašeho typu budu pro příště ignorovat. Myslím, že věci, které nemáte ozkoušené, je lépe komentovat pouze v duchu.. I zde při vkládání komentářů máte jasně daná pravidla moderátorem, že komentáře se vkládají až po vyzkoušení jídla.. I tak díky, s pozdravem

  • marie nezlakova | 23. 9. 2009 07:41

    Říkala jsem si,do třetice všeho dobrého,ale ... .450g kuřecího... a přelít 150g těstovin?Ne,že by tam byly špatné suroviny,ale při vkládání nejen tohoto receptu, bych ze všeho nejvíc použila hlavu.Nemyslím to zle a nerada bych se paní Lapkové dotkla,ale začátečníci by si mohli pěkně naběhnout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Drůbeží vývar Hořčice Kuřecí maso Majoránka Máslo Pepř mletý Rajčata Smetana Sůl Sýr Niva Těstoviny Tymián Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

56
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
12
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact