• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí rizoto

autor: MartikK
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 60
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer malý, nebo jen 1/2 nebo 1/4 dle velikosti
    • sůl
    • 2
      ks mrkev velká
    • 2
      ks petržel
    • 2
      hrst mražený hrášek dle chuti
    • sýr dle chuti
    • 400
      g kuřecí maso
    • olej
    • 1
      hrst instantní jíška
    • 2
      ks rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžete použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Já většinou kombinuji prsní a stehenní řízky, protože samotné prsní řízky jsou moc suché. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa!

2
Než se maso dovaří dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.

RADA: Jak uvařit rýži, aby se nerozvařila?

3
Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer. Na pánvi (já používám hlubokou pánev WOK, kde se vše krásně míchá a nic vám z ní nevypadává) rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu. Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

4
Rizoto na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danb | 8. 11. 2017 20:36

    Toto neni dobry recept. Nedoporucuji

  • lu anne | 7. 11. 2016 20:46

    uz jen ta jiska me odradila a celej recept zni nesmyslne a zdlouhave, jiska do rizzota je troche moc

  • Janča | 4. 12. 2013 12:36

    toto ale v žádném případě neni rizoto.. máme jako češi zajímavé gusto.... Jedli jste vůbec někdy opravdu rizoto?? :-D

  • mcernosek
    mcernosek | 20. 7. 2013 13:23

    Příště musím dát více soli, posolená rýže a zlehka vývar nestačí. Když se do rizota dá jenom jedna petržel vůbec to ničemu neuškodí. Parádní recept, mě uvaření trvalo i s nachystáním 2,5h

  • PATRIK | 10. 5. 2013 16:33

    Ano souhlasím, kuřecí prsa jsou příliš drahá a proto já do rizota dávám sekané ROUSNICE a pokud dělám svátečnější rizoto ( třeba pro svou dívku ) , neštítím se sáhnout hlouběji do peněženky a přidám celou plechovku Pedigree !!! HLAVNĚ ŠETŘÍM A NECPU DO TOHO ZBYTEČNĚ HRÁŠEK,MRKEV A TU PODĚLANOU RÝŽI !!!! PATRIK :-P :-| :-*

  • kuchařka | 9. 2. 2013 16:07

    Souhlasím s komentářem Michelle. Používat prsní řízky na rizoto mi přijde jako plýtvání, a navíc se obávám, že takto uvařené rizoto bude dost suché (když odhlédneme od toho, že rizoto v tomto provedení není vlastně žádné rizoto, ale rýže s masem a se zeleninou). Levnější (a dle mého názoru chutnější) varianta? Stehna z kuřete upéct, prsní řízky osmažit v trojobalu nebo přírodně, zbytek uvařit, obrat, ve vývaru uvařit rýži, do té pak spolu se zeleninou přidat obrané maso. A máme tři jídla z jednoho kuřete :-)

  • zdeněk | 9. 12. 2012 09:54

    máte pravdu Dášo, ten kdo to píše, tak by si měl udělat kurs vaření, stejně jako Lenka Kořínková. Rýže je nejlepší udušená v základu rizota!

  • Misa | 30. 11. 2012 11:44

    ja bych rekla ze Kureci neni tak spatny sajmorzejme ze ne z prsnich rizku ty jsou drahy ale stehna nebo kridla to je ta nejlevnejsi varianta,kterou znam :D nebo ty znas levnejsi maso?Michelle? :-D :-D :-D

  • Monika M. | 26. 10. 2012 22:02

    no,já budu dělat taky kuřecí rizoto, ale přidám k němu trochu kuřecí játry jak na chuť tak na barvu.Tak jsm moooc zvědava,jaké to bude. Samozřejmě tam bude i hrášek,kukuřice a paprika a nakonec strouhaný sýr.Tak drže palce ;-)

  • Petra | 7. 5. 2012 17:20

    Já si klíďo prsní řízek na rizoto koupím a tu část kolem páteře dávám na polívku. Jíšku bych taky vynechala, ale to záleží na chuti a u mě jde hlavně o inspiraci na dobré jídlo a tohle dobré bude, když si to trochu upravím podle našich jazíčků.Pa

  • Dáša Kunkelová | 18. 2. 2012 13:06

    Výborné rizoto, díky za recept :-)

  • michelle | 4. 2. 2012 19:50

    Co takhle uvařit rýži v tom vývaru? Já to tak dělám celý život. Jo teď jsem si přečetla recept ještě jednou, v životě bych nedělala rizoto z prsních řízků či stehen ( myslím, že rizoto je jídlo, které se dá dělat na spoustu variant levných) a ostatní maso se dá použít daleko účelněji. Dělám ho pouze ze zbytků po odstranění kvalitního masa. Páteř, kterou samozřejmě nejíme a to co se mi nehodí uvařím oberu a vložím do rizota ( já to ještě před tím orestuji na cibulce) . V životě jsem nezahušťovala rizoto jíškou ! Pa

  • machová | 27. 1. 2012 09:38

    nesnědená čtvrtka pečeného kuřete se zužitkovala na výbornou =)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Rizota Kuřecí
Maso Pokrmy Z rýže Drůbeží Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Instantní jíška Kuřecí maso Mražený hrášek Mrkev Olej Petržel Rýže ve varném sáčku Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Scones

Scones

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Dia roláda

Dia roláda

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Domácí chleba bez hnětení
Domácí chleba bez hnětení
28
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
27
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
26
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Kuřecí ragú se zeleninou
Kuřecí ragú se zeleninou
Kuřecí ragú se žampiony
Kuřecí ragú se žampiony
Kuřecí ražniči pro lenochy
Kuřecí ražniči pro lenochy
Kuřecí rizoto s kari
Kuřecí rizoto s kari
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)
Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact