• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí rizoto

autor: MartikK
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 60
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer malý, nebo jen 1/2 nebo 1/4 dle velikosti
    • sůl
    • 2
      ks mrkev velká
    • 2
      ks petržel
    • 2
      hrst mražený hrášek dle chuti
    • sýr dle chuti
    • 400
      g kuřecí maso
    • olej
    • 1
      hrst instantní jíška
    • 2
      ks rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžete použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Já většinou kombinuji prsní a stehenní řízky, protože samotné prsní řízky jsou moc suché. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa!

2
Než se maso dovaří dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.

RADA: Jak uvařit rýži, aby se nerozvařila?

3
Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer. Na pánvi (já používám hlubokou pánev WOK, kde se vše krásně míchá a nic vám z ní nevypadává) rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu. Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

4
Rizoto na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danb | 8. 11. 2017 20:36

    Toto neni dobry recept. Nedoporucuji

  • lu anne | 7. 11. 2016 20:46

    uz jen ta jiska me odradila a celej recept zni nesmyslne a zdlouhave, jiska do rizzota je troche moc

  • Janča | 4. 12. 2013 12:36

    toto ale v žádném případě neni rizoto.. máme jako češi zajímavé gusto.... Jedli jste vůbec někdy opravdu rizoto?? :-D

  • mcernosek
    mcernosek | 20. 7. 2013 13:23

    Příště musím dát více soli, posolená rýže a zlehka vývar nestačí. Když se do rizota dá jenom jedna petržel vůbec to ničemu neuškodí. Parádní recept, mě uvaření trvalo i s nachystáním 2,5h

  • PATRIK | 10. 5. 2013 16:33

    Ano souhlasím, kuřecí prsa jsou příliš drahá a proto já do rizota dávám sekané ROUSNICE a pokud dělám svátečnější rizoto ( třeba pro svou dívku ) , neštítím se sáhnout hlouběji do peněženky a přidám celou plechovku Pedigree !!! HLAVNĚ ŠETŘÍM A NECPU DO TOHO ZBYTEČNĚ HRÁŠEK,MRKEV A TU PODĚLANOU RÝŽI !!!! PATRIK :-P :-| :-*

  • kuchařka | 9. 2. 2013 16:07

    Souhlasím s komentářem Michelle. Používat prsní řízky na rizoto mi přijde jako plýtvání, a navíc se obávám, že takto uvařené rizoto bude dost suché (když odhlédneme od toho, že rizoto v tomto provedení není vlastně žádné rizoto, ale rýže s masem a se zeleninou). Levnější (a dle mého názoru chutnější) varianta? Stehna z kuřete upéct, prsní řízky osmažit v trojobalu nebo přírodně, zbytek uvařit, obrat, ve vývaru uvařit rýži, do té pak spolu se zeleninou přidat obrané maso. A máme tři jídla z jednoho kuřete :-)

  • zdeněk | 9. 12. 2012 09:54

    máte pravdu Dášo, ten kdo to píše, tak by si měl udělat kurs vaření, stejně jako Lenka Kořínková. Rýže je nejlepší udušená v základu rizota!

  • Misa | 30. 11. 2012 11:44

    ja bych rekla ze Kureci neni tak spatny sajmorzejme ze ne z prsnich rizku ty jsou drahy ale stehna nebo kridla to je ta nejlevnejsi varianta,kterou znam :D nebo ty znas levnejsi maso?Michelle? :-D :-D :-D

  • Monika M. | 26. 10. 2012 22:02

    no,já budu dělat taky kuřecí rizoto, ale přidám k němu trochu kuřecí játry jak na chuť tak na barvu.Tak jsm moooc zvědava,jaké to bude. Samozřejmě tam bude i hrášek,kukuřice a paprika a nakonec strouhaný sýr.Tak drže palce ;-)

  • Petra | 7. 5. 2012 17:20

    Já si klíďo prsní řízek na rizoto koupím a tu část kolem páteře dávám na polívku. Jíšku bych taky vynechala, ale to záleží na chuti a u mě jde hlavně o inspiraci na dobré jídlo a tohle dobré bude, když si to trochu upravím podle našich jazíčků.Pa

  • Dáša Kunkelová | 18. 2. 2012 13:06

    Výborné rizoto, díky za recept :-)

  • michelle | 4. 2. 2012 19:50

    Co takhle uvařit rýži v tom vývaru? Já to tak dělám celý život. Jo teď jsem si přečetla recept ještě jednou, v životě bych nedělala rizoto z prsních řízků či stehen ( myslím, že rizoto je jídlo, které se dá dělat na spoustu variant levných) a ostatní maso se dá použít daleko účelněji. Dělám ho pouze ze zbytků po odstranění kvalitního masa. Páteř, kterou samozřejmě nejíme a to co se mi nehodí uvařím oberu a vložím do rizota ( já to ještě před tím orestuji na cibulce) . V životě jsem nezahušťovala rizoto jíškou ! Pa

  • machová | 27. 1. 2012 09:38

    nesnědená čtvrtka pečeného kuřete se zužitkovala na výbornou =)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Rizota Kuřecí
Maso Pokrmy Z rýže Drůbeží Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Instantní jíška Kuřecí maso Mražený hrášek Mrkev Olej Petržel Rýže ve varném sáčku Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Citronová poleva

Citronová poleva

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty,…
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
28
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová…
24
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na…
21
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Kuřecí ragú se zeleninou
Kuřecí ragú se zeleninou
Kuřecí ragú se žampiony
Kuřecí ragú se žampiony
Kuřecí ražniči pro lenochy
Kuřecí ražniči pro lenochy
Kuřecí rizoto s kari
Kuřecí rizoto s kari
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)
Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact