• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rarášci
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí rarášci

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 142
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí rarášci
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 2
      ks vejce
    • 1
      dl pivo - černé
    • 1
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce sojová omáčka 1-2
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky asi 2x2 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme nejméně na 3 hodiny (lepší je na 24 hod.) do lednice do hladce vymíchané omáčky ze 2 vajec, černého piva, lžíce hořčice, sojové omáčky, hladké mouky a solamylu. Maso nabíráme po kouskách lžící i s omáčnou a dáváme na rozpálený olej. Pečeme do růžova po obou stranách.
2
Příloha: brambory, bramborová kaše, hranolky a zeleninová obloha dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rarášci (placičky) z lesních hub

Rarášci (placičky) z lesních hub

Rarášci z tarhoni

Rarášci z tarhoni

Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou bramborou

Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • El Barto | 19. 2. 2017 11:34

    :-) Správného názvu se člověk nejspíš nedopátrá...z mládí si pamatuji, že se toto jídlo jmenovalo Písečtí rarášci. Klatovy a Písek, nejspíš to bude někde mezi, ale co si budem povídat na talíři to vypadá stejně :-! ;-)

  • Ružka | 8. 5. 2015 07:54

    jsem po dlouhé době na těchto stránkách. Recept znám a dělám - je výborný. Reaguji pouze na to , jak se vždy najde nějaký "nimra", který se začne místo chuti receptu , paplat v kravinách typu název. Důležité je, že recept má ohlas a tzv. se uchytí. Myslím, že díky těmto lidem se dožijeme i autorství kolovaných receptů a budeme za ně platit. Věřte tomu, je doba, že se platí za vše, tak proč ne i za DOBROU CHUŤ. :-D

  • veronika | 9. 10. 2013 11:56

    Tak masíčko je vynikající, děkuji za receptík. Budem dělat častěji ;-)

  • Mirka | 17. 9. 2012 11:55

    Nechutná vám to,sto lidí,sto chutí.Ale ,že by patřilo mezi nejhorší,je nesmysl.Máte ráda řízek?Nebo naložené maso na gril?Neliší se od tohohle

  • Alena | 17. 9. 2012 11:53

    Milá paní,to je základ,jak udělat těstíčko a na vás je pak,jak to máte rádi ochucené,trochu fantazie.Je to dobré,každému chutná něco jiného,ale kdo má rád maso,tak si myslím,že je to vynikající a nedá se na tom nic zkazit. ;-)

  • Skapka | 20. 11. 2010 15:19

    tak to asi neumite ochutit uz pred smazenin.

  • Jana Vlasáková | 28. 11. 2008 17:36

    mám to vyzkoušené podobně (od Bohdalky) - těsto: á 2 lžíce - vejce (rozšlehat v misce), obyč.hořčice, sojovky, solamylu a 3 lžíce hl.mouky, 1 dcl piva, sůl, pepř - maso nakrájíme a naložíme přes noc, druhý den vyndaváme rukama z mísy a smažíme! Je to výborné i zde dávám za 1!

  • Lol@ | 10. 10. 2007 16:36

    Moc se omlouvám, vím, že se o jídle nikdy neříká fuj, ale v tomto případě pravda není daleko. Prostě horší jídlo sem nikdy nejedla.Otec se zhrozil, mega dochucoval aby to měla vůbec nějakou chuť. Nehodnotím, ale dala bych 4 a to z milosti.

  • Lenka | 21. 2. 2007 19:05

    Masíčko je vynikající a jak hezky vonělo tím pivem,fakt lahodná ňamka..

  • Věra | 25. 8. 2006 14:53

    Super díky ta tip :-)) mám filé v mrazáku tak vyzkouším

  • Jana Kutačová | 22. 8. 2006 10:45

    Věrko: to těstíčko je vynikající a ty ryby taky neměly chybu.Měla jsem návštěvu a oni ví,že jsem blázen do vaření,tak jen čekali co přinesu na stůl.Já jsem si říkala,že dát každémurybu na stůl je nesmysl,tak jsem to filé rozkrájela na proužky a vytvořila tak rybí jednohubky.Každý kousek jsem obalila v těstíčku,předtím posolila a kápla citrónek a nemělo to chybu.manžel se trochu vzpouzel,že to nebude dobré,ale olizoval se taky.Z 5 ryb jsem měla asi 15 jednohubek a byla to celkem vítaná změna.Jinak jsem ještě dvě filátka naložila do směsi (kterou jsem tadynedávno přidala pod názvem"Marináda nejen na ryby") a opět jsem se ujistila,že je výborná.Stojí to za vyzkoušení :o))

  • Věra | 21. 8. 2006 13:11

    P. Kutačová jak dopadly raráky z filé ? Ráda bych věděla, zda se pokus zdařil a jaká byla úspěšnost ?!

  • Ivana Křížanová | 18. 8. 2006 09:02

    Vynikající, ztratila jsem recept ze školy a tento je také výborný. My máme rádi česnek, takže jsem ho přidala. Dávávám za 1.

  • Jana Kutačová | 14. 8. 2006 21:07

    Napadlo mě do tohoto těstíčka naložit rybí filé.Trochu mi toho těstíčka zůstalo,zítra ryby nasolím,pocitrónkuju,osmažím a napíšu jestli se to dalo baštit.Osobně si myslím,že ani toto spojení by nemuselo být špatné.:o)

  • Jana Kutačová | 14. 8. 2006 21:03

    Dnes jsem manželovi připravila tento pokrm k večeři a odměna byla sladká...Mlaskal a neustále něco blábolil o"božstvu".:o)Přidala jsem navíc jen trochu chilli koření a lžíci Klasiku,osmahla k tomu včerejší vařené brambory,talíř ozdobila rajčátky a kvašáky,nabídla Ostravar a bylo to...Vynikající,rychlé a chutné papání.Díky za recept.:o)

  • Broučina | 7. 7. 2006 13:45

    Udělala jsem je s rýží a moc nám chutnalo.

  • Honza | 15. 1. 2006 23:37

    Souhlasím s tím, že je to výborné. Rarášky miluji. Ještě lepší je, když do těstíčka propasírujete 1-2 stroužky česneku. Má to pak navinulejší chuť

  • Sisi | 26. 10. 2005 06:39

    Fakt výborný,můžeme potvrdit!Čím déle je necháme naložené,tím jsou lepší.

  • Dáša Holubcová | 14. 2. 2005 15:53

    Je mi taky jedno jak se recept jmenuje, hlavně že nám doma moc chutnal. Děkujem za dobroučký recept

  • Anna | 14. 10. 2004 23:36

    Tento recept jsem rovnez prevzala pod nazvem Kureci rarasci a je mi jedno, jak se tato specialitka nazyva hlavne, ze je to dobra pochoutka. Doporucuji., recepis jsem si dokonce vzala i do USA.

  • Květa Dostálová | 20. 6. 2004 19:49

    Těstíčko se mi zdálo akorát, pěkně se maso opeklo, vynikající

  • danka | 18. 6. 2004 13:42

    výborné

  • lala | 16. 6. 2004 10:04

    Ono to těstíčko má být řidší.

  • Stáňa Nová | 12. 6. 2004 16:45

    Chutnalo to, ale těstíčko se mi zdálo řídké a dost stékalo, asi jsem to nějak popletla, ještě jsem ho zahustila dalším Solamylem

  • Josef Senohrábek | 12. 6. 2004 15:18

    Pod převzatý recept by bylo dobré dopsat kromě toho,kdo jej napsal i to,že je převzatý,a nebo z jakého je zdroje.Správně tento recept pojmenovala misa.

  • misa | 25. 5. 2004 11:09

    Správný název tohoto receptu je Klatovské rarášky. Doporučuji všem.

  • Anonym | 27. 3. 2004 23:22

    velmi chutne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hořčice Kuřecí maso Pepř mletý Pivo - černé Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

51
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
26
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
20
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Kuřecí rarášci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact