• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem

autor: Kattynkaa
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí prsa DLE VELIKOSTI
    • 4
      ks bazalka LÍSTKY
    • 4
      špetka sůl
    • 4
      špetka pepř mletý
    • 8
      ks sušená rajčata NAKLÁDANÁ V OLEJÍ
    • 1
      ks mozzarella
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 150
      g rýže na rizoto V SYROVÉM STAVU NAPŘ ARBORIO
    • 300
      g dýně
    • 30
      g máslo DO RIZOTA NA ZÁVĚR
    • 1,50
      l zeleninový vývar NA OMÁČKU/ Na rizoto
    • 100
      g parmazán
    • 150
      ml bílé víno - suché na rizoto
    • 100
      ml smetana ke šlehání na omáčku

Postup přípravy receptu

1
1. Očistit kuřecí prsa, rozdělit na cca 1,5 cm vysoké kousky, vložit do misky, opepřit, přidat nasekané lístky bazalky, lžící olivového oleje a může být i česnek, nechat cca 2 hod (může být i přes noc) marinovat.
2
2. Namarinovaná kuřecí prsa osolit, udělat v nich užším nožem tunýlek a plnit sušenými rajčaty a mozzarelou, naplněná prsa opékat na lžíci olivového oleje, mezitím si předehřát trobu na gril na 240 stupňů, opečená prsa vložit do pekáčku pokapaného olivovým olejem a péct cca 15-20 minut.
3
3. Mezitím na másle (lžička) opéct cca 150 g dýně, pak zalít cca 300 ml vývaru a dusit do měkka, rozmixovat, případně přisolit, opepřit a doředit dle chutí smetanou - a dýňová omáčka je hotová, možno na závěr vychutit lžičkou másla - omáčka se vyhladí, měla by mít trošku hustší konzistenci.
4
4. Rizoto - cibuli nakrájet na drobno a dát na olivovém oleji zesklovatět, zbytek dýně nakrájet na úzké nudličky a restovat s cibulkou, pak přidat rýži, restovat cca 2 min. než se rýže obalí olejem, pak zalít bílým vínem, které necháme vyvařit, pak zalévat postupně po částech vývarem a stále míchat, postup opakovat do změknutí rýže (dýně musí být opravdu na úzké nudličky, aby změkla ve stejnou dobu jako rýže), na závěr přisolit, opepřit, přidat parmezán nebo grana padano a cca lžíci másla na zahuštění.
5
5. Dobrou chuť. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Quinoa s dýňovým pyré

Quinoa s dýňovým pyré

Brownies s dýňovým krémem

Brownies s dýňovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Pokrmy Z rýže Drůbeží Srpen Září Oběd Večeře Pečení Smažení Grilování Vaření Restování Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno - suché Dýně Kuřecí prsa Máslo Mozzarella Olivový olej Parmazán Pepř mletý Rýže na rizoto Smetana ke šlehání Sůl Sušená rajčata Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Andělská roláda

Andělská roláda

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
21
Houbový guláš
Houbový guláš
19
Rybí steak
Rybí steak

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact