• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa s jahodovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsa s jahodovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsa s jahodovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso prsa
    • 4
      plátek tvrdý sýr
    • slunečnicový olej
    • 4
      špetka bylinkové koření podle chuti
    • 2
      špetka sůl podle chuti
  • Omáčka
    • 500
      g jahody
    • 100
      g cukr
    • 5
      lžíce voda
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa dáme do misky, osolíme, promnene s kořením, zakapeme citrónovou šťávou, trochou oleje, promícháme a necháme 2 hodiny uležet, poté upečeme v pánvi na oleji dozlatova.
2
Na každém řízku ještě necháme roztavit plátek tvrdého sýra. Podáváme s rýží a jahodovou omáčkou. Zdobíme snítkem máty.
3
Jahodová omáčka: dvě třetiny jahod rozmačkáme, přidáme cukr a dáme vařit.
4
V 5 lžících vody rozmícháme lžičku Solamylu, přidáme do rozvařených jahod a za stálého míchání necháme vzkypět. Dochutíme citrónovou šťávou a přidáme zbývající třetinu jahod nakrájených na kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýny | 11. 6. 2014 21:05

    Myslíte že bude dobré pokud dám místo rýže bramborovou kaši? :-)

  • Lenka Brindzova | 26. 3. 2012 23:20

    Tento recept jsem jedla poprvé na dovolené na SLovensku a musím říct, že jsem byla okouzlena ;-) jen na prsíčkách byl zapečený hermelín-luxusní delikatesa <3

  • Ivanka | 3. 7. 2007 13:44

    Doma jsme měli úrodu jahod, tak jsem vyzkoušela tento recept a musím říct, že je to opravdu vynikající. Také jsem se bála kombinace jahod s rýží a s masem, ale výsledek mě mile překvapil. Příští týden dělám zase, dokud jsou jahody. Též doporučuji:-)))))

  • Jana Černá | 25. 6. 2007 12:55

    Vynikající, nemá chybu:-)), doporučuji.

  • Mikeš | 21. 6. 2007 13:44

    Též vřele doporučuji, jahodová omáčka dodá rýži ten správný šmrnc, též dávám za 1*.

  • Karel Hornof | 20. 6. 2007 09:30

    V neděli jsem tento recept vyzkoušel a musím říct, že mě opravdu překvapil, jahodová omáčka nemá chybu a s tou rýží je to opravdu vynikající, kdo nevyzkoušel, přišel o hodně. Vřele doporučuji a dávám 1*

  • Irena Klasová | 3. 7. 2006 18:46

    Tento recept děláváme již třetím rokem, kdy je sezóna jahod a pokaždé se podaří. Taky jsem si to nedovedla představit - kuřecí maso a sladká omáčka, ale výsledek pak stál za to. Zrovna včera jsme tento recept dělalli na oběd,nic nezbylo a opravdu to nemá chybu.Pokud jsou jahody sladčí, může se dát i méně cukru.

  • Alena H. | 3. 7. 2006 16:25

    No vážení, kdo vyzkoušíte, držím palce. Nějak si to neumím představit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinkové koření Citronová šťáva Cukr Jahody Kuřecí maso Slunečnicový olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tvrdý sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Fazolky se šunkou a sýrem
Fazolky se šunkou a sýrem
60
Chřestový salát s kozím sýrem
Chřestový salát s kozím…
56
Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Citronová bábovka hotelu…
33
Slaný závin s plísňovým sýrem
Slaný závin s plísňovým…
28
Rychlý salát s kozím sýrem
Rychlý salát s kozím…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa s jahodovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact