• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      balení rýže konjaková Perfect Rice Natural
    • 2
      ks kuřecí prsa na kostky
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks citron
    • 2
      dl bílé víno
    • 2
      hrst bazalka
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200°C. Nejdříve si omyjte a osušte kuřecí maso a nakrájejte ho na větší kostky. Do zapékací misky dejte maso, olivový olej a přidejte šťávu ze 2 citrónů. Vymačkané části citrónů rozkrojte na čtvrtky a přidejte k masu. Přidejte sůl a čerstvě namletý pepř a vše důkladně promíchejte, aby maso bylo řádně obalené. Dejte do horké trouby péct asi na 30 minut.
2
Zkontrolujte částečně upečené maso, mělo by být již propečené, opatrně přidejte sklenku bílého vína a čerstvou bazalku a promíchejte. Přikryjte alobalem a ještě asi 15 - 20 minut dopečte.
3
Mezitím si propláchněte konjakovou rýži v horké a poté studené vodě, důkladně okapejte. Pokud chcete podávat rýži jako přílohu, ohřejte ji v mikrovlnné troubě asi na 2 minuty. Servírujte s horkou rýží zalitou omáčkou a masem.
4
Pokud chcete ještě rýži více nasáknout citrónově bazalkovou omáčkou, vyndejte maso z trouby, odstraňte alobal, vyndejte lístky bazalky, které již ovoněly omáčku a přidejte rýži a zamíchejte. Nechte jen na pár minut zapéct a prohřát.
5
Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Citron Kuřecí prsa Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Hasselback
Kuřecí prsa Hasselback
Kuřecí prsa na citronu
Kuřecí prsa na citronu
Kuřecí prsa na česneku
Kuřecí prsa na česneku
Kuřecí prsa na kari (minutka)
Kuřecí prsa na kari (minutka)
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se smetanou
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact