• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Napište svůj komentář k receptu

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 229
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kuřecí prsa nemusejí být vůbec "suché maso". Zkuste je v téhle šťavnaté verzi a už je možná nikdy nebudete chtít jíst jinak.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • olivový olej
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sušená rajčata naložená v oleji
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 300
      ml smetana
    • 3
      hrst baby špenát
    • 1
      hrst strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a prsa zprudka opečte z každé strany asi 2 minuty. Přendejte je do zapékací mísy a dejte dopéct do trouby předehřáté na 180 °C, asi 5-6 minut.

RADA: Křupavé pečené kuře

2
Do výpeku v pánvi přidejte lžíci oleje, vsypte nasekaný česnek, sušená rajčata pokrájená na kousky, hořčici a krátce orestujte. Vlijte smetanu, přidejte špenát (pokud máte větší listy, natrhejte je a zbavte tuhých stonků) a omáčku přiveďte k varu. Pouze krátce prohřejte, vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem. Kuřecí prsa dejte do omáčky a podávejte s pečivem.

RADA: Pikantní řízky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem

Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Česnek Dijonská hořčice Kuřecí prsa Olivový olej Pepř mletý Smetana Strouhaný parmazán Sůl Sušená rajčata Uzená paprika - koření
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Makový jablečník

Makový jablečník

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

1590
Dýňová tortila
Dýňová tortila
530
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
481
Máslové řízky
Máslové řízky
37
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Herec Jiří Lábus (75): Zachránil oblíbeného zpěváka!

Herec Jiří Lábus (75): Zachránil oblíbeného zpěváka!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Kuře v těstíčku
Kuře v těstíčku
Kuře v zelenině
Kuře v zelenině
Kuře v zeleninové omáčce II.
Kuře v zeleninové omáčce II.
Kuře ve smetanovém sosu
Kuře ve smetanovém sosu
Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Kuře ve vínové omáčce
Kuře ve vínové omáčce
  • Recepty.cz
  • Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact