• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v římském hrnci pečené na bramborách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 500
      g brambory
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička cukr
    • paprika - sladká mletá
    • 1
      plechovka rajský protlak 80g
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • 200
      g tvrdý sýr nasekaný
    • 1
      kostka masox
    • 250
      ml voda (250-300) na podlití
    • petrželka nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.
3
Vezmeme předem namočený římský hrnec a dno vyložíme brmabory, osolíme a poklademe plátky rajčat a cibule. Na rajčata dáme naporcované kuře.
4
Do misky dáme olej, trochu sladké papriky, štávu z citronu, protlak, kečup, osolíme, opepříme, přisladíme a vše promícháme. Podlijeme vodou a rozdrobíme masox. Zamícháme a podlijeme maso v hrnci. Uzavřeme a dáme do studené trouby a postupně přidáváme teplotu (200 °C), dusíme do měkka.
5
Pak odstraníme víko, necháme trochu propéct kůrčičku na kuřeti a nakonec posypeme sýrem a zapečeme. Vyjmeme pekáč z trouby a necháme chvíli odstát (směs ztuhne, kdyby se to podávalo hned na talíři budete mít brambory s vodou a nebude to dobře chutnat). Na talíři posypeme jídlo petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ačraj
    Ačraj | 18. 2. 2013 18:34

    Římský pekáč vlastním hodně dlouho, ale je stále v krabici nepoužitý, nemám s ním zkušenost, jak dlouho se musí máčet ve vodě, děkuji za případnou odpověď ;-)

  • Anonym | 22. 3. 2007 13:30

    vypada to pekne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Citron Cukr Kečup - ostrý Kuřecí maso Masox Paprika - sladká Pepř celý Petrželka Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Dort od krtka

Dort od krtka

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

36
Fežoáda
Fežoáda
33
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
30
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
25
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
24
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact