• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v římském hrnci pečené na bramborách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 500
      g brambory
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička cukr
    • paprika - sladká mletá
    • 1
      plechovka rajský protlak 80g
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • 200
      g tvrdý sýr nasekaný
    • 1
      kostka masox
    • 250
      ml voda (250-300) na podlití
    • petrželka nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.
3
Vezmeme předem namočený římský hrnec a dno vyložíme brmabory, osolíme a poklademe plátky rajčat a cibule. Na rajčata dáme naporcované kuře.
4
Do misky dáme olej, trochu sladké papriky, štávu z citronu, protlak, kečup, osolíme, opepříme, přisladíme a vše promícháme. Podlijeme vodou a rozdrobíme masox. Zamícháme a podlijeme maso v hrnci. Uzavřeme a dáme do studené trouby a postupně přidáváme teplotu (200 °C), dusíme do měkka.
5
Pak odstraníme víko, necháme trochu propéct kůrčičku na kuřeti a nakonec posypeme sýrem a zapečeme. Vyjmeme pekáč z trouby a necháme chvíli odstát (směs ztuhne, kdyby se to podávalo hned na talíři budete mít brambory s vodou a nebude to dobře chutnat). Na talíři posypeme jídlo petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ačraj
    Ačraj | 18. 2. 2013 18:34

    Římský pekáč vlastním hodně dlouho, ale je stále v krabici nepoužitý, nemám s ním zkušenost, jak dlouho se musí máčet ve vodě, děkuji za případnou odpověď ;-)

  • Anonym | 22. 3. 2007 13:30

    vypada to pekne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Citron Cukr Kečup - ostrý Kuřecí maso Masox Paprika - sladká Pepř celý Petrželka Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Sušenky

Sušenky

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

69
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
47
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
42
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact