• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře v nádivce
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v nádivce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v nádivce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (či křídla nebo stehna)
    • hera
    • 2
      ks vejce
    • rohlík
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • strouhanka
    • mléko
    • petrželka
    • koření na kuře Směs
    • muškátový květ nebo oříšek

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozporcujeme (pokud máme celé), trochu osolíme, pokmínujeme a posypeme kořením na kuře. Přidáme kousek Hery, trošku podlijeme vodou a upečeme klasickým způsobem.
2
Mezitím si připravíme nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, trochu zalijeme mlékem a necháme stranou. Utřeme zbylou Heru se žloutky, přidáme petržel nebo kopr, muškátový květ, trochu osolíme a opepříme. Přidáme namočené rohlíky, podle potřeby přisypeme strouhanku a přidáme sníh z bílků.
3
Upečené kuře i se šťávou pokryjeme nádivkou a dáme ještě jednou zapéct dozlatova. Komu vadí kosti, může před pokrytím nádivkou kuře vykostit. Podáváme s brambory a kompotem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Kuře po středomořsku

Kuře po středomořsku

Dušené kuře (králík) s cizrnou

Dušené kuře (králík) s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martinka | 27. 3. 2013 12:48

    A holky jakej salat k tomu.?? ;-)

  • Marmí | 17. 9. 2011 07:33

    A kolik rohlíků přibližně mám použít pro 4 osobyy ?

  • Simča Sládková | 28. 9. 2006 13:51

    Já vždycky pekla nádivku v kuřeti, tohle jsem zkusila poprvé a je to perfektní. Udělala jsem ale mírnou úpravu: kuře jsem pekla celé, nádivky udělala kopec, takže jsem ji dala dovnitř - tak, jak jsem zvyklá - a před dopečením jsem ji napaplala i nahoru na kuře. Naše rodina má nádivku moooooc ráda, takže tahle varianta ji uchvátila.....

  • Jana z VM | 22. 4. 2005 07:39

    Takto děláme u nás doma už celá léta kuře s nádivkou, resp. kuře v nádivce - je to daleko lepší, než péct nádivku zlvášť. Nádivka vsákne šťávu z kuřete, k tomu bramborovou kaši a dobrý salát! Je to pochutnáníčko !!

  • Jarka | 21. 4. 2005 13:23

    Je to dobrý nápad, taky to zkusím, ale souhlasím s Evčou máslo je chutnější

  • Evča | 14. 2. 2005 12:49

    Já tedy při pečení masa vůbec nepoužívám Heru, ale dávám máslo. Myslím, že je to chutnější.

  • Dana Minaříková | 14. 2. 2005 11:57

    Děkuji a jsem ráda, že vám chutná. Předám vaši chválu své babičce - je to její nápad.

  • as | 14. 2. 2005 09:48

    Moc dobrý nápad. Postup jsem zvolila podle receptu - jen nádivku jsem dělala podle sebe, jak jsem zvyklá. Ale musím uznat ten nápad!!

  • Alena | 17. 1. 2005 16:18

    To byl moc dobrý oběd,vůbec jsem to neznala.

  • Jana Řezníčková | 17. 1. 2005 14:37

    také často děláme, je to šťavnaté, voňavé a často je snězena nejdříve nádivka (já přidávám kousek dobrého salámu nebo šunku) a kuře zbude na druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kmín Koření na kuře Kuřecí maso Mléko Muškátový květ Pepř mletý Petrželka Rohlík Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Hnětynky

Hnětynky

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

227
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
20
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kuře v nádivce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact