• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře s pastinákovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Kuře s pastinákovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře s pastinákovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g pastinák
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mango (nebo kousek dýně či žluté papriky)
    • 2
      ks červená paprika
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      svazek pažitka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Očištěné pastináky oloupejte a nakrájejte na kousky. Jednu oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na kroužky. Mango také oloupejte, dužninu uvolněte od pecky a mango nakrájejte na kostičky stejně jako opláchnuté papriky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na ní kousky pastináku, zalijte vývarem, uveďte do varu a na mírném plameni asi 20 minut povařte. V kastrolu rozehřejte další lžíci oleje, osmažte cibuli nakrájenou na kostičky, přidejte mango a papriku, ocet a cukr.
2
Zalijte 100 ml vody a asi 15 minut povařte a pak nechte stranou. Kuře osušte, osolte a opepřete. Orestujte ze všech stran dozlatova na zbylém oleji, přidejte cibulové kroužky a pečte v troubě při 180°C, až je maso měkké. Povařený pastinák rozmixujte se smetanou, osolte a opepřete, případně zřeďte tekutinou z vaření. Do pyré vmíchejte pokrájenou pažitku a podávejte ho ke kuřeti spolu s podušenou mangovou směsí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený losos s avokádovým pyré

Smažený losos s avokádovým pyré

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou…

Jablečné pyré

Jablečné pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cukr krupice Jablečný ocet Kuřecí stehna Mango Pastinák Pažitka Pepř mletý Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

86
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky…
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
51
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
50
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Manželka nemocného Hezuckého: Hledá dům k pronájmu! Aspoň na měsíc

Manželka nemocného Hezuckého: Hledá dům k pronájmu! Aspoň na měsíc

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Kuře s nivou a česnekem
Kuře s nivou a česnekem
Kuře s okurkovým salátem a paprikou
Kuře s okurkovým salátem a paprikou
Kuře s paprikou a olivami
Kuře s paprikou a olivami
Kuře s rýží na kari
Kuře s rýží na kari
Kuře Sambal
Kuře Sambal
Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Kuře s pastinákovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact