• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po řecku s cibulí (Stifado)

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (naporcované)
    • 600
      g cibule malé (pokud nejsou, tak 5-6 velkých)
    • 4
      ks rajčata 3-4 (nebo rajčatový protlak - ne kečup!)
    • bobkový list
    • ocet (jestli chcete)
    • tymián
    • 3
      stroužek česnek (2-3)
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuře umyjete, rozporcujete. Jestli máte malé cibulky, tak je očistíte tak, aby byly vcelku, a jemně je prosmahněte v oleji (jinak velké cibule ročtvrťte na 4 kusy a jemně prosmahněte, než trochu zkaramelizují), vytáhnetě cibule.
2
Do kastrolu dejte kuře, osmažte - pak přidejte všechny přísady: nastrouhaná rajčata, bobkový list, tymián, česnek, sůl, pepř, ocet a cukr jestli chcete. Někdy nedávám ani ocet, když rajčata jsou kyselejší. Podlijte trochu vodou a dusíme, než je kuře skoro hotové.
3
Přidáme cibule a dovaříme, ale aby se cibule nerozvařily. Pokud se náhodou rozvaří, tak máte výbornou omáčku, ke které přidáte špagety atd.
4
Jídlo by mělo vypadat tak: měkké kuře, trošku hustá omáčka a nerozvařené cibule. Na druhý den je pokrm chutnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po řecku II.

Kuře po řecku II.

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka H. | 29. 9. 2008 13:29

    Také jsem vyzkoušela, ani jsem nedávala česnek, a i tak to bylo moc dobré. Dělala jsem toho hodně a tak jsem to dusila v troubě.

  • Věra Štroblová | 25. 9. 2008 15:01

    Díky Sibile a I.P. Recept se mi moc líbí :-)

  • sibila sibilidou | 25. 9. 2008 14:38

    Stifado muzete delat v troube ale aji na sporaku.kdyz delate na sporaku,tak dusite a podlevate ,az je hotove stavy ma byt asi do pulky kurete a pak dodate sibile,mozno jeste trchu pridat vodu aby se cibule nelepili na dno. v troube date vsechy prisady a trochu podlite vodou,jestli chcete muzete kure napred predvarit a pak dolit kurecim vyvarem.... omlouvam se me vysvetlovanii,neziji v cechach jiz 30 let,:))Pani Prrikrylova ma pravdu,dobre je aji z kralika.

  • Ivana Přikrylová | 25. 9. 2008 14:21

    Stifado dělám jak z kuřete, tak i z králíka, je to moc dobré. Pro paní Věru - stifado dělám v troubě

  • Gábina H | 25. 9. 2008 12:19

    Stifado milujeme

  • Věra Štroblová | 25. 9. 2008 07:53

    Sibila prosí dotaz - to se dusí jak ??? v troubě nebo vaří hrnci na sporáku ??

  • sibila sibilidou | 25. 9. 2008 03:25

    jak u "kapiovy salat po recku"tak a ji tady jsem se nepodepsala:((((( ... sibila40

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kuřecí maso Ocet Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
14
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact