• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře po etiopsku
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po etiopsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po etiopsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg cibule
    • 2
      lžička mletá paprika sladká i pálivá
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (zbavené kůže a naporcované asi na 10 ks)
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • voda
    • 5
      ks vařená vejce natvrdo
    • olej
  • Na přílohu
    • 500
      g brambory
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička kari
    • 300
      g rýže
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Velké množství cibule usmažíme na oleji do sklovata, přidáme mletou papriku a chili (pokud pokrm nechcete ostrý, vynechejte pálivé koření, ale pravé etiopské kuře je velmi ostré), přimíchejte protlak. Pak vložte naporcované osolené a očesnekované kousky kuřete (např. stehno rozdělte v kloubu ještě napůl). Přikryjte pokličkou a duste velmi dlouho do změknutí na mírném ohni. Uvařte si vejce natvrdo a oloupejte je. Vajíčka ozdobně nakrojte na bílku. Vejce zůstanou celá, ale ozdobné zářezy se zabarví v omáčce z kuřete! Jakmile je kuře měkké, přidejte vodu na omáčku. Do hotového pokrmu vložte uvařená vejce - dojde k zabarvení zářezů.
2
Příloha: uvařte obyčejně rýži. Nakrájejte cibuli na půlkolečka, osmažte ji na oleji dozlatova s česnekem a kari. Připravte si brambory a mrkev, obojí oloupejte a podélně rozkrojte na čtvrtky. Na zlatou cibuli vložte mrkev a duste na mírném ohni pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Nepodlévat! Pak přidejte osolené brambory, promíchejte do mastna, přikrejte pokličkou a opět duste do měkka na mírném ohni. Dokud to není nutné, nepřilévejte vodu, pokud brambory s mrkví musíte podlít, přidejte max. 2 polévkové lžíce vody. Na talíř dejte kopeček rýže, porci dušených brambor s mrkví a pak porci kuřete, vejce a omáčku.
3
Příprava vypadá složitě, ale není to tak tragické. Toto jídlo nás naučila kamarádka z Etiopie, která v ČR studovala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

"Červené" kuře

"Červené" kuře

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Sýkorová | 7. 9. 2005 14:37

    Já to znám malinko jinak. Velké množství cibule ( minimálně půl hrnce ) se dá do hrnce a na nejnižším stupni se z ní nechá odpařit voda - časově nejnáročnější část. Je nutné občas míchat. Teprve poté se osmahne. Přidá se protlak, kousky kuřete ( zbaveného kůže ), paprika, voda( množství pouze na dušení ), sůl. Ty vejce je lepší tam dát ještě než je maso měkké. Chytnou chuť omáčky. Na závěr, když už je omáčka hotová, je dobré přidat trochu prolisovaného česneku. V žádném případě nezahušťovat! Toto zde nahrazuje velké množství cibule. Ovšem jako přílohu je lepší uvařit FUFU: Dělá se stejně jako krupicová kaše. Ale z osolené vody. Takže, vodu osolit, přivést k varu a zavařit dětskou krupičkou ( lepší je tužší konzistence ). Ovšem je nutné jíst FUFU teplé. Mě toto zase naučil můj kamarád z Etiopie. Jídlo je to opravdu skvělé a vřele jej doporučuji. Jedná se vlastně o jejich národní jídlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Vaření Etiopie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chilli Cibule Kari Kuřecí maso Mletá paprika Mrkev Olej Rajský protlak Rýže Sůl Vařená vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
11
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
11
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
8
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Kuře po etiopsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact