• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na talíři III.

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na talíři III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 0,50
      ks máslo
    • paprika
    • česnek
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistíme, potřeme solí smíchanou s paprikou a prolisovaným česnekem, pokmínujeme a vložíme na talíř (nejlépe ten starý babiččin). Poklademe plátky másla a upečeme v troubě. Nejjednodušší recept na kuře, který znám - zvládne ho i naprostý začátečník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Brambory na paprice III.

Brambory na paprice III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 6. 2007 13:19

    A chuťově rozdíl mezi kuřetem na talíři a v soli? U toho v soli v podstatě chybí jen ta šťávička, jestli to dobře chápu, když jsou obě jako grilované. Mám nachystané kuře a ne a ne se rozhodnout a pořád dokola čtu komentáře. Jana

  • Di | 30. 5. 2006 09:33

    To máte pravdu, je jen jednen problém - zaprskaná trouba. Ale na tu pomůže hadr namočený v octu a umýtř ještě zatepla!

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 08:01

    Di,určitě zkusím jen posolit.Kuře mi chutná snad na všechny způsoby a tato úprava je navíc dietní fofrovka..:o)

  • Di | 30. 5. 2006 07:05

    To už beru, Jano, jinak by to asi omastek tekl z talíře ven vzhledem ke šťávě, která se vypeče. Pokud peču kuřecí čtvrtky normálně v pekáčku, také na ně většinou dám kousek másla. Až budete mít chuť na změnu, zkuste někdy kuře na talíři opravdu beze všeho jen se solí, také to stojí za to.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 20:33

    Di,ještě jednou chci jen připomenout,že toho másla je v ingred. napsáno trochu více,ale opravdu dávám třeba jen tři plátky.Je to dietní a moc chutné..:o)

  • Di | 29. 5. 2006 10:14

    Toho másla je opravdu moc a je naprosto zbytečné. Kuře je dost mastné, tuk s vodou se vypeče do talíře a potom ho vzniklou šťávou můžete potřít. I já peču kuře místo na talíři na skleněném víku a posypu ho někdy kořením jako paní Jindra, ale vodou už nepodlévám. Je super jako grilované.

  • Eva Č. | 29. 5. 2006 09:41

    Paní Jaroslava Oum. - to jsem si vůbec neuvědomila, díky za upozornění :o) Jindy jsem klikala a tady jsem nějak zapomněla.

  • Jana Kutačová | 25. 5. 2006 16:47

    Občas dám na kuřátko proužky domácího uzeného špeku a kuře krásně natáhne vůni uzeného..o))

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:05

    Pro Evu Č. a ostatní hodnotitele: na tu jedničku u hodnocení musíte kliknout a být zároveň přihlášeni:-))) Jen napsat 1****** NESTAČÍ.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:03

    Pro Janu Ponáhlou: recepty, které znám, je mi divné hodnotit. Raději ohodnotím pro mne neznámý recept, který zkusím poprvé:-)

  • Eva Č. | 25. 5. 2006 10:55

    Paní Jana ponáhlá má pravdu, zapomněla jsem hodnotit, takže 1***** :o)Zdena z JM - tohle kuře je prostě jiné a fakt moc dobré, různě sypu bylinkami, kuře prostě snese snad všechno :o)Jo a peču ho na takovém dlouhém šišatém ze sady a dělám ho rozpůlené

  • Jana Kutačová | 20. 5. 2006 10:38

    Paní Zdenko,opravdu je v tom rozdíl,jestli ho pečete na talíři nebo v pekáčku,ale proč to tak je,Vám přesně nepovím,je v tom asi nějaká gastron. alchymie..:o))

  • Jindra | 19. 5. 2006 20:56

    Já tuhle úpravu kuřete mám také nejraději. Máslo nedávám, jen smíchám lžičku soli, papriky a trochu pálivé papriky - to už je na chuti každého - potřu směsí kuře na povrchu i uvnitř, podliji trochou vody a peču na víku od pekáče z varného skla. Je to vážně vynikající!

  • Ilona hanušová | 19. 5. 2006 11:40

    Ta sůl se potom vyhodí. On do ní nateče přebytečný tuk a z toho tuku se solí se udělá taková tvrdá krusta, která jde lehce vyklepnout z pekáčku a vyhodit. Některé sypké části jde nejspíš znovu použít, ale při finanční nenáročnosti soli to nedělám a vyhazuji.

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 10:46

    Díky za odpověď.Tak to musím vyzkoušet.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 5. 2006 10:35

    Zdeno, ačkoli se to zdá být nelogické, má kuře z talíře trochu jinou chuť. V pekáčku je víc ponořené, tady se opravdu krásně opeče ze všech stran jako na grilu:-))

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 09:52

    Nějak tenhle recept nechápu.Proč péct kuře na talíři a ne v pekáči.Vždyť v tom nemůže být rozdíl.Nebo se snad mýlím?

  • jana ponáhlá | 19. 5. 2006 09:34

    Každý píše jak tento recept zná, ať s máslem nebo bez másla, ale nehodnotí. Znám jej také (dělám si jej jako dietku) a hodnotím jej 1 s hvězdičkou!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 17:54

    Valeri,nejlepší talíř na pečení je takový ten tlustý porcelánový po babičce.Peču na něm to kuře už hodně dlouho a zdá se mi,že i ten talíř voní po kuřátku,když ho jen vytáhnu z police.:o)

  • Lenka S | 18. 5. 2006 17:34

    A co potom s tou solí? Dá se ještě na něco využít nebo se vyhodí?

  • Ilona Hanušová | 18. 5. 2006 15:26

    Nejlepší kuře bez tuku, je kuře na soli. To jistě znáte. Koupí se kilovka soli, nasype do pekáče a na tu sůl se položí mírně osolené kuřátko a peče se hodinu. Sůl slouží jako nosič tepla. Kuře není přesolené- žádný strach, naopak je výborné, šťavnaté a dietní!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 15:00

    Máte pravdu,já tam taky nedávám půlku másla,ale jen 3 tenké plátky na povrch kuřátka,šťáva je potom taková jemnější,ale opravdu tam to máslo nemusí být..:o)

  • Valerie | 18. 5. 2006 14:37

    A ten talíř v troubě nepraskne? Díky Val.

  • beba | 18. 5. 2006 12:30

    V nedeľu som robila úplne bez masla, len posolené. Robievam ho tak roky a skutočne je najlepšie.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 11:21

    Taky ho peču bez másla a je lepší než grilované:-))

  • Eva Č. | 18. 5. 2006 10:52

    1/2 másla v receptu je zbytečné, nedávám vůbec tuk a kuře si pustí tuku svého dost, jinak kuře na talíři ve výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kmín Kuřecí maso Máslo Paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

82
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
74
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
61
Smažené čínské nudle s kuřecím masem
Smažené čínské nudle s…
58
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
37
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Další rozchod v rodině Ivana Trojana: Syn dostal kopačky!

Další rozchod v rodině Ivana Trojana: Syn dostal kopačky!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact