• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři II.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na talíři II.

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na talíři II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuřecí maso celé kuře
    • sůl Lze přidat petrželku
    • žampiony
    • česnek
    • porcelánový talíř

Postup přípravy receptu

1
Kuře nasolíme a položíme na talíř prsíčky nahoru. Dovnitř můžeme vložit, petrželku, nasekaný česnek nebo žampiony, ale vůbec to není nutné.
2
Talíř s kuřetem vložíme do studené (trouby) a zapneme ji na 10-15 minut naplno. Poté zmírníme příkon na minimum a pečeme dalších 45 minut.
3
Nakonec znovu zesílíme na maximum a dopékáme cca 10-15 minut. Během pečení kuře potírám štětečkem vypečenou šťánou (hromadí se v bříšní dutině). Výsledkem je skvělé šťavnaté maso, s křehkou kůžičkou, z níž se vypeče všechen tuk. Pokud máme "zaprskanou" troubu, vytřeme ji ještě teplou hadrem namočeným do octa nebo octové vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabské kuře

Arabské kuře

Pečené kuře

Pečené kuře

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka F | 26. 9. 2007 17:46

    dik Gabi,vyskusam to takto a potom oznamkujem :-)

  • Gábina H | 25. 9. 2007 14:37

    Lenko, já peču na 150 asi 1,5 hod.

  • Lenka F | 23. 9. 2007 19:40

    skusala som v teplovzdusnej rure,minimum mam 50 maximum mam 275 stupnov,kura bolo vnutri nedopecene, po dlhom dopekani bolo fajn

  • Anonym | 27. 6. 2007 11:41

    Tak jsem ho udělala. Ale prsíčkami dolů - byla v té šťávičce co se vypékala z kuřátka a byla šťavnatější než stehýnka! Nevím, zda by byla tak šťavnatá, kdyby byla nahoře. Vyloženě z nich tekla šťáva! Byla jsem zvědavá a vím, že mám vystaráno o vynikající a bezpracný recept. A ta kůžička nahoře :))) Díky Jana

  • Martina S. | 16. 5. 2006 17:39

    Velice dobré. Udělala jsem jako přílohu nádivku a brambory. Ale tak dobré kuře jsem ještě nikdy nejedla, doma mám přikázáno nadále péct takhle.

  • Lidka Puchingerová | 5. 5. 2006 11:29

    Včera jsem dělala poprvé a už ho jinak dělat nebudu.Díky za recept, neměla jsem k tomu dlouho odvahu,ale je výborné

  • Di | 19. 6. 2005 21:46

    Omlouvám se, ale s horkovzdušnou troubou nemám žádné zkušenosti. Kuře jsem vždy pekla v plynové nebo elektrické troubě.

  • Jana H. | 18. 6. 2005 10:11

    Dotaz pro Di: pro horkovzdušnou troubu chápu to tak, že maximum 250 stupňů a minimum asi 50 stupňů? Díky za odpověď. Jana H.

  • Di | 17. 6. 2005 20:19

    Zkuste to, Airan, není to rozhodně nic těžkého. Chutná jako grilované kuře. Klidně ho i můžete posypat trochou grilovacího koření. Ale pozor aby se nahoře nespálilo.

  • Airan Novakova | 17. 6. 2005 17:51

    Jeste nikdy jsem to nezkusila, musi to mit chut jako grilovane kure, ne?

  • Míla.K. | 17. 6. 2005 13:21

    MOhu také doporučit i když ho nepeču na talíři,ale na víku od kulaté,nebo oválné zapékací mísy.Spodky po 25 letech vzaly za své,ale víka zatím drží.K tomu dělám klasické chlupaté knedlíky,do kterých přidám prášek do pečiva,jsou potom pěkně nadýchané, k tomu hodně šťávy z kuřete, aby plavaly.Dobrota i když tady ,jak kdo!?

  • Jana Stulíková | 17. 6. 2005 10:32

    Tak jedině takhle dělám kuře.Jinak mi ho doma nechtějí.Je to opravdu výtečné.Jako grilované.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kuřecí maso Porcelánový talíř Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact