• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře ein zwei
Napište svůj komentář k receptu

Kuře ein zwei

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře ein zwei
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře rozdělené na čtvrtky
    • 500
      ml pivo - černé 250-500
    • sůl
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře (!) posolíme a posypeme drceným nebo celým kmínem. Položíme do pekáčku kůží nahoru. Během pečení neobracíme.
2
Troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 175 °C a pečeme ve středu trouby 1-1/4 hodiny. A teď to nejdůležitější: každých 10 minut přeléváme kuře šťávou, případně přidáme pivo.
3
My k tomu jíme jen chleba, ale všechno ostatní (rýže, těstoviny, brambory, knedlík) se také hodí. Ta šťáva je neuvěřitelně dobrá. A žádný tuk - jen co je ho v tom kuřeti!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Červené" kuře

"Červené" kuře

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jozef T. | 20. 9. 2007 12:58

    Dakujem pani Tereze. Kedze tento recept bol známy v Ceskoslovensku uz pred viac ako 30-timi rokmi (alebo este viac), je mi známe, ze sol neprechádza do samotného mäsa. Tu sa pouzíva morská sol (podstatne menej skodlivá, nez kamenná) na prípravu rôznych rýb podobným spôsobom. Napriek tomu Vám dakujem o záujem vysvetlit, co iní chápu ako "rýpání"...

  • Tereza J. | 20. 9. 2007 09:55

    Pán Jozef, kurča v soli môžete kľudne pripravovať. Tá soľ sa totiž pri takotmto množstve chová ako hlina,( teda kurča ňou nesolíte), Kurča pečiete akoby v hline. Soľ do kurčaťa nepreniká, je slané len toľko, koľko ste ho vopred osolili.

  • Tereza J. | 20. 9. 2007 09:55

    Pán Jozef, kurča v soli môžete kľudne pripravovať. Tá soľ sa totiž pri takotmto množstve chová ako hlina,( teda kurča ňou nesolíte), Kurča pečiete akoby v hline. Soľ do kurčaťa nepreniká, je slané len toľko, koľko ste ho vopred osolili.

  • Anonym | 20. 9. 2007 08:21

    Jdu si namazat chleba se sádlem a i si ho osolím!!

  • Anonym | 20. 9. 2007 08:21

    Jdu si namazat chleba se sádlem a i si ho osolím!!

  • Jozef T. | 19. 9. 2007 20:32

    Pani Jana, samozrejme, ze ho poznám. To neznamená, ze ho ale pripravujem.

  • jana kubíčková | 19. 9. 2007 18:35

    Souhlasně tleskám všem dámám ohledně diskuse s p.Josefem.Mimo jiné p.Josefe a znáte ten recept pečeného kuřete na doslova 1kgsoli rozprostřené na pekáči jak ho dělá opravdu moje kamarádka?Tak z toho by jste měl asi infarkt,s prominutím.

  • Jitka Bublová | 19. 9. 2007 14:01

    Naprosto souhlasím s Petrou a s Danielou, styl připomínek pana Jozefa rozhodně není o upozornění, ale naopak nepřijemně shazuje ten který recept. Osočování autorky, že si možná sype do každého jídla sůl bez ochutnávání, je jen hnusné rýpání, nic jiného. Kuřátko bude určitě super a bez soli bych si ho tedy rozhodně nedala.

  • Jozef T. | 13. 9. 2007 10:06

    Milá pani Petra:V domácnosti okrem mna zijú dalsí traja clenovia a tí tiez potrebujú jest. Vy urcite máte v chladnicke potraviny, ktoré nejedia vsetci clenovia rodiny. Takze kto "rýpe", bohuzial, ste Vy. Ale vdaka môjmu príspevku sa urcite niekomu otvorili oci a trebárs v budúcnosti bude opatrnejsí so solou. Iste viete, ze denná potreba je cca 2 g na osobu a bezne prijímame az 15 g (hlavne z dôvodu, ze sol je absolútne vo vsetkom) a preto ju treba obmedzit tam, kde to je mozné - teda doma.

  • Petra | 12. 9. 2007 17:36

    Jozefe, ted jste me pobavil! Vratila jsem se ke komentarum na salad Coleslaw, kde pisete, ze jeden prumyslove vyrobeny mate zrovna doma a najednou ho ani nejite. To ho jako chodite pouze tise obdivovat do lednicky? Asi mel v obchode neodolatelne baleni.... Myslim, ze tohle mnohym jako dukaz uplne postaci. Navic nechapu, co nezdraveho je na jidle, ktere se pripravuje absolutne bez tuku a kazdy si osoli podle sve chuti. Pochybuji, ze si tam nekdo nasype celou solnicku, ale pouze jemne prisoli Z OBOU STRAN, jak je uvedeno v receptu! Take se mi recept libi a Vy priste misto zbytecneho rypani zkuste pridat Vas vlastni, kdyz jste takovy odbornik.

  • Sc. | 12. 9. 2007 15:45

    Pane Jozefe, možná by pomohla změna stylu, a pak by to Vaše "upozorňování" skutečně vypadalo jako upozorňování a ne jako rýpání nebo napomínání.

  • Jozef T. | 12. 9. 2007 14:49

    Myslím, ze súdite bez dôkazov (Anonym, Daniela). Ked som spomenull korenie v saláte Coleslaw, to este neznamená, ze ho jem. Taktiez chcem dodat, ze zijem v inej krajine, ktorá pozná mnozstvo Vami uvádzaných receptov, ale ich pripravuje podstatne zdravsím spôsobom. Ja "nerýpem", chcem len upozornit na nezdravost niektorých ingrediencí, ich mnozstva, alebebo kombinácií. Je to tiez jeden zo spôsobov, ako priviest ludí k zdravsiemu stravovaniu. Ked to nepovie lekár... Pani Pastis, nikoho ste urcite neurazila, to je názor tých, co ich recepty, alebo pripomienky sú neustále kritizované.Môj jedálny lístok je daleko bohatsí, nez si Anonym myslí. Existuje mnozstvo príchutí, ktoré sol nahradia.

  • Daniella O. | 12. 9. 2007 13:41

    Pani Pastis Petite, nechapu, proc se omlouvate kvuli jednomu rypalovi za prima recept, kterym jste mnoha dalsim udelala radost.

  • Daniela | 12. 9. 2007 13:35

    Anonyme, nevim, jak casto ctete komentare, ale Jozef se zrejme velmi bavi tim, ze doporucuje do receptu ingredience, ktere tam nemaji co delat nebo naopak zpochybnuje, ty co jsou neodmyslitelne nutne. Podivejte se treba na salad Coleslaw. Asi take neji nic bez soli, kdyz si kupuje hotove vyrobky, jenom si potreboval zase rypnout.Uz se nemuzu dockat, az se doctu, ze do babovky patri misto cukru ocet. Osobne si myslim, ze tohle kuratko bude moc dobre a v nejblizsi dobe vyzkousim. Samozrejme osolene!!!

  • Pastis Petite | 12. 9. 2007 12:14

    Omlouvám se těm, kteří nesolí, ale psala jsem ten recept podle toho, jak se vaří v naší rodině. Samozřejmě když někdo nesolí, je to jeho právo, nikdo mu pistoli u hlavy nedrží. Jsme přece ve svobodné zemi. A tak se ještě jednou omlouvám, jestli jsem někoho urazila...

  • Anonym | 12. 9. 2007 09:26

    Jozefe ty by ses hodil do pohádky sůl nad zlato.chci tě vidět jak jíš jídlo bez soli.to musíš mít dost nudný jídelníček a zdravotní problémy.Já solím tak akorát a vím ,že je pro zdraví potřebná ,samozřejmě v míře!!!

  • Jozef T. | 11. 9. 2007 18:59

    S tou solou je to trochu prehnané, sú ludia, ktorí varia bez soli (dôvody môzu byt rôzne) a zbytocne ich drázdite slovami "po obou stranách dobře (!) posolíme". Je mozné, ze Vy ste tá osoba, ktorá este pred zacatím jedenia sype sol do vsetkého a sú ludia, ktorí solnicku v zivote do ruky nechytili, ale vychutnajú skutocnú chut jedla!

  • Kristýna Zíbrová | 11. 9. 2007 13:11

    Mysko, mysko..poradne cist..."po obo stranach dobre posolime a posypeme kminem.. : )

  • MYš | 11. 9. 2007 12:57

    Dotaz - nemelo by se to posolit ???

  • Anonym | 11. 9. 2007 11:04

    Pro mě zase kuřokachna, ale je to dobré

  • Petr Fišer | 11. 9. 2007 10:43

    aha, takže vlastně klasický kuřohus

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Kuřecí maso Pivo - černé Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Dort od krtka

Dort od krtka

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

154
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
94
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
78
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
69
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
59
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a…

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

  • Recepty.cz
  • Kuře ein zwei
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact