• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře ala bažant
Napište svůj komentář k receptu

Kuře ala bažant

autor: obludka
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 110
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g slanina
    • 6
      ks bobkový list
    • 15
      ks jalovec kuličky
    • 10
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžička rozmarýn
    • máslo
    • sůl
    • hladká mouka
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Do pekáče (který budeme následně dávat do trouby, ale nyní ho dáme na sporák) vložíme trochu másla. Máslo v pekáči rozehřejeme na sporáku. Po rozehřátí másla vložíme cibuli, slaninu a veškeré koření. Za stálého promíchávání opekáme cca 10 minut, než směs začne vonět.
3
Kuřecí stehna důkladně osolíme ze všech stran. Osolená kuřecí stehna položíme na směs do pekáče - kůží dolů. Podlijeme trochou vody (cca 2 deci), přiklopíme a pečeme takto 20 minut na 200°C.
4
Po 20 minutácha otočíme kuře (kůží nahoru), podle potřeby přilijeme vodu. Opět přiklopíme a pečeme dalších 20-30 minut.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

5
Poté vytáhneme pekáč z trouby na sporák (troubu nevypínáme). Kuře vytáhneme na talířek vedle, směs zaprášíme moukou a lehce provaříme (cca 5-10 minut, mícháme, aby se směs nepřichytila ke dnu). Podle potřeby přidáme vodu.
6
Poté vrátíme kuře na směs (kůži nahoru), pekáč vložíme zpět do trouby a pečeme ještě dalších 20 minut.
7
Jako příloha se hodí bramborový nebo lázeňský knedlík, brambor, bramborová kaše...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí paličky s rýžovými nudlemi

Kuřecí paličky s rýžovými nudlemi

Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou

Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Jalovec Kuřecí stehna Máslo Nové koření Rozmarýn Slanina Sůl Voda

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

49
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
42
Jablečný koláč III.
Jablečný koláč III.
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Sýrová roláda III.
Sýrová roláda III.
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z…
Kuře a la Burgas
Kuře a la Burgas
Kuře a la kachna II.
Kuře a la kachna II.
Kuře ala Kanada
Kuře ala Kanada
Kuře Anča
Kuře Anča
Kuře dušené na rajčatech a cibuli
Kuře dušené na rajčatech a cibuli
  • Recepty.cz
  • Kuře ala bažant
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact