• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřátkové sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Kuřátkové sušenky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Roztomilé kuřátkové sušenky rozveselí každou velikonoční tabuli. Přizvěte ke zdobení i děti a užijte si společné tvoření.

Sušenky Chocolate Chip Cookie

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 4,50
      lžíce kukuřičný škrob
    • sůl špetka
    • 250
      g máslo studené
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
  • Poleva
    • 170
      g cukr jemný moučkový
    • 1
      ks bílek
    • citronová šťáva 1-2 lžičky
    • potravinářské barvivo gelové

Postup přípravy receptu

1
Cukr, mouku, škrob a sůl nasypte na pracovní plochu a promíchejte. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky, žloutek a citronovou šťávu. Rukama zpracujte suroviny na drobenku a spojte v těsto. Pracujte rychle, ať se máslo zbytečně nezahřívá. Těsto zabalte do fólie a nechte v chladu odpočinout alespoň 1 hodinu.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Z těsta vyválejte plát silný asi 5 mm a vykrajujte z něj kolečka o průměru asi 8 cm. Kolečka dejte na hladkou podložku a před pečením uložte ještě na 30 minut do ledničky.

RADA: Linecké sušenky

3
Vychlazená kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C 13 až 15 minut. Sušenky by měly jen lehce zrůžovět.
4
Připravte polevu na zdobení. Do mísy robotu prosejte cukr, přidejte bílek a lžičku citronové šťávy. Promíchejte a poté šlehejte protínací metlou na střední otáčky asi 10 minut. Odeberte trochu hutnější hmoty a zbytek trošku nařeďte citronovou šťávou. Polevu obarvěte pár kapkami gelové potravinářské barvy.

RADA: Jak na pár kapek z citronu

5
Ozdobte sušenky. Hutnější žlutou hmotu dejte do mikrotenového sáčku, ustřihněte velmi malý otvor a po obvodu vychladlých koleček naneste konturu. Pracujte plynulými dlouhými tahy. Ohraničený prostor zaplňte tekutější glazurou: naplňte jí sáček, udělejte větší otvor a rovnoměrně ji naneste na sušenky, do krajů ji můžete rozetřít pomocí špendlíku nebo párátka. Glazuru nechte minimálně 3 hodiny zaschnout. Poté dokreslete hustší polevou oči, zobáčky a nožky. Opět nechte zcela zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky s jedlými květy

Máslové sušenky s jedlými květy

Velikonoční sušenky

Velikonoční sušenky

Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou

Špaldové sušenky s meruňkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Potravinářské barvivo Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

47
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
36
Brusinkový kompot
Brusinkový kompot
20
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Domácí kečup
Domácí kečup
13
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Kung Pao Mango
Kung Pao Mango
Kuřátka z vajec
Kuřátka z vajec
Kuřátko Matýsci
Kuřátko Matýsci
Kuře ,,MACO“
Kuře ,,MACO“
Kuře „65“
Kuře „65“
Kuře „strejdy z Hlinska“
Kuře „strejdy z Hlinska“
  • Recepty.cz
  • Kuřátkové sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact