• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuličky pro návštěvu
Napište svůj komentář k receptu

Kuličky pro návštěvu

autor: kelišová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuličky pro návštěvu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg krůtí maso měšťanské
    • 100
      g sezamová semínka
    • strouhanka
    • vegeta
    • 1
      ks vejce
    • solamyl (bramborový škrob) není nutný
    • 250
      g sýr niva
    • bylinky petrželka, pažitka
    • sůl
    • olej
  • Na marinádu
    • 2
      kelímek zakysaná smetana krémová
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce tatarská omáčka
    • 1
      lžíce harisa
    • sůl
    • 1
      ks feferonka sušená
    • bylinky petrželka, pažitka, tymián, bazalka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku sezamového semínka, hodně nakrájené petrželky nadrobno nebo i jiných bylinek, nastrouhanou nivu a zahustíme strouhankou, aby šly dělat kuličky.
2
Směs by se měla trochu lepit (pomůžeme si mokrýma rukama) a obalíme na talířku ve strouhance smíchané s půl pytlíkem sezamového semínka. Smažíme ve friťáku dozlatova.
3
Mezitím si připavíme marinádu. Do misky dáme zakysanou smetanu, jednu sušenou malinkou feferonku nakrájenou najemno, tatarku, protlačený česnek, sůl, harissu a bylinky (ale nemusí být).
4
Mezitím se nám usmaží kuličky, které vyjmeme a dáme na ubrousek odkapat. Ty potom napichujeme na párátka.
5
Podáváme s marinádou, do které tyto kuličky namáčíme. Tyto kuličky vždycky zmizely ze stolu první a návštěva byla nadšená. Určitě se zavděčíte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Medové kuličky s kokosem

Medové kuličky s kokosem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 23. 2. 2007 13:40

    Ja osobne davam prednost masa namleteho doma, nevim jak ted ale kdysy jsem takove kruti mlete koupila a bylo plne namletych kosty - hruza! Jeste, ze mame kocoura:-))

  • Iveta Bílková | 23. 2. 2007 08:02

    Je to mražené jemně mleté maso v půl kg válečcích. Běžně dostanete v Kauflandu nebo Hypernově v oddělení mražených potravin. Stojí cca 25,- Kč jeden váleček. Můžete to také dělat z kuřecího masa nebo krůtího, které si pomelete doma. Z vepřového bych to u tak malých kuliček nedoporučovala. Mělo by to být jemné masíčko.

  • Miroslava Severová | 23. 2. 2007 07:53

    I já kupuji na sekanou ale spíše na karbanátky "měšťanské" maso - nechám rozmrazit, přidám rohlík namočený v mléce nebo vodě a také kapustu - v létě čerstvou a v zimě mám v mrazáku (tu z léta), a dále cibulku,sůl,pepř,majoránku a česnek ,vajíčko a zahustím stouhánkou a už se pečou !!

  • Anonym | 22. 2. 2007 20:28

    Je to tedy mleté nebo na kousky? A v receptu je myšleno které? Děkuji

  • Lenka | 22. 2. 2007 14:33

    Měšťanské maso je mleté krůtí - mražené a neochucené. Je to mražený válec v červené fólii.Například pro přípravu sekané. V podstatě můžete použít jakékoliv kvalitní mleté maso.

  • jana podrazilova | 22. 2. 2007 14:27

    měšťanské maso je mražené krůtí maso posekané na kousky. Není to Mleté !!! Prodává se ve tvaru válečku - růžová barva. Je to výborné. Prodávají to v 0,5 kg balení. v Makru mají po 1kg balení. Kupuji ho v hradci králové v Tescu, Kauflandu. Dělám z toho sekanou, nebo podusím na cibulce, dochutím a dávám k těstovinám. Je to skvělý.

  • bramborka | 22. 2. 2007 13:42

    Co je to prosím Měšťanské maso??

  • Jana | 22. 2. 2007 13:12

    Môže to byť i iné mäso, u nás na Slovensku asimeštťanské mäso nedostaneme. ˇˇDakujem

  • Airan | 22. 2. 2007 12:04

    Opet vynikajici napad, verim ze se tim clovek navsteve zavdeci, dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Chuťovky Drůbeží Slané Fritování Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Feferonka Harisa Krůtí maso Olej Sezamová semínka Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Sýr Niva Tatarská omáčka Vegeta Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Medovník V.

Medovník V.

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Kuličky pro návštěvu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact