• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
Napište svůj komentář k receptu

Kulajda II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kulajda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kostka masox zeleninový, houbový nebo masox
    • 8
      ks pepř mletý kuliček
    • 1
      lžíce kopr sekaný
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 500
      g houby
    • 0,50
      l kefír

Postup přípravy receptu

1
Na tuku usmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme tmavší cibulovou jíšku. Zalijeme studenou vodou, přidáme nové koření, bobkový list a pepř, vývarovou kostku, na kousky krájené houby a brambory, osolíme (můžeme přidat celerovou nať nebo nať z libečku) a za občasného míchání povaříme asi 30 minut od doby varu. Pak přilijeme kefír, opět přivedeme k varu a přilijeme 2 rozmíchaná vajíčka, ještě krátce povaříme.
2
Nakonec dochutíme octem dle chuti, dosolíme přidáme sekaný kopr (může být čerstvý, sušený nebo sterilovaný).
3
P.S.: množství hub (mohou být i sušené) a množství brambor je jen orientační, každý si to může přizpůsobit dle svých možností a nic se tím nezkazí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulajda

Kulajda

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Kulajda paní hajné

Kulajda paní hajné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 26. 10. 2010 16:05

    připravil nakrájel podusil a výborné

  • veronika buricova | 3. 8. 2008 23:50

    Podle me kulajda a bramboracka nemaji daleko od sebe.Az na konec postup prace. Do kulajdy pridavate kopr a do bramboracky cesnek. Polevky jsou takmer stejne. Kazdy si to dela podle sve chuti. Nekdo pridava na indegriencich a nekdo ubira. Vzdyt to mate jedno. Rozhodne dam prednost korenove zelenine pred kostkou vyvaru, ale i ten by tam nemel chybet.

  • Jana Kutačová | 27. 9. 2007 08:30

    No,já si myslím,že je psáno,že si můžeme zvolit bujón jaký chceme a myslím si,že zeleninový bujón nemá tak výraznou chuť jako čerstvá kořenová zelenina.Já ho tam taky nedávám,jen kousek masoxu. Vaši polévku jsem vůbec hanit nechtěla,jen jsem vyjádřila svůj názor,že podle ingrediencí a ještě s česnekem to na kulajdu moc nevypadá.

  • Anonym | 26. 9. 2007 22:31

    Pro Janu K: A jaký je rozdíl mezi tím, když dám čerstvou zeleninu a nebo kostku zeleninového bujonu (kterrou samnozřejmě nedávám)?

  • Jana Kutačová | 26. 9. 2007 21:05

    Pro anonym: neříkám,že taková polévka nebude dobrá,jen mi to opravdu nezní jako Kulajda..o))Mléko nebo smetana,hříbky,kopr,brambory a vejce..takhle ji znám již z dětství.Úprav může být samozřejmě mnoho,ale s tou kořenovou zeleninou a česnekem to vypadá podle mě na zcela jinou polévku..o)

  • Anonym | 26. 9. 2007 17:28

    Já dávám do kulajdy ještě mrkev a po kousku celeru a petržele, pepř a kopr žádný, zato česneku hned několik stroužků, mouku, máslo a olej také nedávám, jen zakysanku, vajíčka vyklepnu do polévky celá, nechám asi minutku vařit a teprv pak opatrně zamíchám, aby se zrcly na kousky. A samozřejmě dávám nať - čerstvou nebo sušenou: celer, petržel, libeček.

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:43

    A uz jim:)) Je vyborna!!Dala jsem jak susene houby tak sklenicku zavarenych.Vejce uvarene na tvrdo a az na talir.Davam za 1****!!!Jen nevim kolik vody melo byt pouzito,ja ji mam tedy opravdu kybl"....

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:14

    Zrovna varim:)) Ale myslim,ze s vajicky to byva,ze se na tvrdo uvarena davaji az na talir....???Voni to krasne!!

  • Anonym | 29. 7. 2007 10:45

    Cibuli do kulajdy????To jsemješte neslyšel!!!!!!!!!!!!!!

  • Zuzana Špániková | 16. 7. 2007 13:58

    Tak jsem ji právě dojedla a musím napsat, že je výborná. Dávám za 1

  • Lucka Cvejnova | 6. 7. 2007 22:45

    dobry recepty

  • Alžběta Adamíčková | 30. 10. 2006 13:30

    tak teda paní Věro, opravdu nemam slov. je naprosto fantasticka. sice jsem nemela doma kefir, ale pouze podmasli, nicmene na chuti se to neprojevilo. dekuji vam za zverejneni. s pozdravem Alzbeta

  • Anonym | 2. 10. 2006 19:09

    Skvělá!!!!!

  • Ivana V. | 30. 7. 2006 16:44

    No zrovna jsem u jiného receptu na kulajdu chtěla vědět, jestli se místo smetany může použít kefír (jelikož si dělám domácí a ráda ho dávám do všeho), tak mě těší, že jsem narazila na recept přímo s kefírem a tak vím, že to jde a nebudu riskovat zkažení hrnce polívky nějakým pokusem :-)

  • Anonym | 5. 2. 2006 13:06

    Za tuto polevku jsem dostala od muze velkou pochvalu, je vyborna, dekuji za paradni recept. Jarmila

  • Pilence | 23. 1. 2006 19:02

    Tak tento recept me nedavno zachranil pred hordou hladovych studentu! V lednici toho mnoho nebylo a z toho co bylo jsem vykouzlila tuto krmi. Vsem moc chutnalo. Diky za zachranu! ,-) Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kulajda
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Houby Kefír Kopr Máslo Masox Nové koření Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Čevapi

Čevapi

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Rizoto s masem
Rizoto s masem
25
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
17
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact