• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kubánský dort
Napište svůj komentář k receptu

Kubánský dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kubánský dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks dortový piškot kakaový
    • 4
      ks banány
    • 1
      sklenice marmeláda ostřejší
    • 1
      kelímek pařížská šlehačka
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Pokud máme korpus po domácku upečený, uříznene z něj slabou horní vrstvu, v případě kupovaného dělat nemusíme. Namažeme jej marmeládou a podélně na něj položíme rozkrájené banány, na které stejnoměrně rozetřeme a uhladíme pařížskou šlehačku. Polijeme slabou vrstvou čokolády.
2
Domácí příprava pařížské šlehačky: smetana ke šlehání 0,5 l, 50 g cukru krupice, 35 g kakaa.Uvaříme a necháme do druhého dne vychladnout. Po vychlazení ušleháme v tuhou náplň.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kubánský dort jako z cukrárny

Kubánský dort jako z cukrárny

Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 8. 7. 2013 16:54

    Vidíte, sádlo, to jsem ještě nezkoušela. Člověk se furt učí.http:

  • hanka | 13. 3. 2013 23:27

    čokoláda neměla odpovídající teplotu a byla přehřátá. Na to je dobrý test, rozehřátou čokoládu si trošičku nalijete na předloktí jako je to s umělou výživou pro mimča a tak poznáte správnou teplotu.

  • hanka | 13. 3. 2013 23:24

    dort se polévá bez formy a nejlépe na mřížce na kterou dort dáte a polejete pak rovnoměrně setřete čokoládu opatrně z vrchu

  • hanka | 13. 3. 2013 23:22

    ne to jsou dva kelímky je to pul litru ;-)

  • bartíšínek
    bartíšínek | 21. 9. 2012 16:46

    Dělala jsem ho kamarádkám k 18 a s korpusem 1,2,3 (http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601) -> skvělý dort. Dělala jsem ho bez polevy, bála jsem se, že to zkazím, ale i tak byl super.

  • bartíšínek
    bartíšínek | 21. 9. 2012 16:43

    2

  • tt | 18. 9. 2012 15:29

    http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601

  • tt | 18. 9. 2012 07:57

    0,5l smetany ke šlehání je jeden kelímek? 250g ?

  • Týna | 1. 3. 2012 20:44

    chtěla byh se zeptat, když dort poléváte z vrchu, máte jej ještě pořád ve formě na korpus ? Nebo vše už se "svlečeným" dortem?

  • fdig vqerriovng qcšřt | 5. 9. 2011 13:53

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Kuře | 5. 7. 2011 19:11

    http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601 ;-)

  • Lenka | 11. 5. 2011 21:31

    Hledala jsem recept na domácí korpus,ale pod názvem 1,2,3-nejlepší dort,jsem jej nenašla.Nemůžete mi někdo poradit?

  • Bára Lomová | 10. 5. 2011 14:30

    spíš ste ji špatně vyšlehala...nebo byla poleva příliš horká, bylo jí mnoho..těžko soudit.

  • Lucka | 30. 4. 2011 09:16

    Hm.Dort se vedl až do té chvíle než přišla na řadu poleva. Dort se šlehačkou byl v lednici přes půl hodiny a šlehačka se po polití rozplizla jako tající sníh. Takže byl dort málo vychlazený? :-\

  • Marta Petrovcová | 23. 4. 2010 14:23

    S tou polevou bych strach neměla. Dejte dort vychladit důkladně do ledničky a pak polijte vlažnou čokoládou. Šlehačka se nerozteče, ani krém.

  • Michaela Ramirez | 1. 2. 2008 11:08

    tenhle dort je opravdu moc dobry a jednoduchy.

  • Jana B. | 14. 9. 2007 11:19

    Dobrý den, mam dotaz, chci tento dort upéci rodičům k výročí, ale chtěla bych na něj nakonec postavit marcipánové postavičky nevěsty a ženicha, myslíte, že je dort udrží?? děkuji předem za odpověď.

  • Katka Maršálková | 1. 6. 2007 10:28

    tak jsem o víkendu upekla. Dělala jsem k němu ten piškot - 1,2,3 nebo jak to je, jenže se mi jeden žloutek protrhl o skořápku a spadnul mi přímo do bílků, přestože jsem se ho snažila všechen vyndat, stejně mi tam malinké kousky zůstaly a bílek se mi nevyšlehal do tuha. Bylo mí líto šesti vajec, tak jsem dílo dokončila a přidala ještě trochu mouky. Je fakž, že piškot byl asi tvrdčí než by měl normálně být, ale i tak byl tento dort výborný :o) Příště si musím dát pozor s oddělováním vajec. Ještě mě napadlo dát na banány jednu tu šlehačku hnědou-pařížskou a na ní pak druhou jen čistě bílou a na to tu čokoládu. Měla jsem obavy, že mi ta šlehačka poteče, když na ní naliju tu vlažnou čokoládu, ale povedlo se to a hlavně s tím sádlem byla poleva krásně lesklá a při krájení se nelámala - fakt super !

  • Katka Maršálková | 18. 5. 2007 08:44

    Jarka, tak jo, vyzkouším to, jak píšete, děkuju.

  • Jarka O. | 17. 5. 2007 17:45

    Katko, ale já takhle polévám moučníky už řadu let a v pohodě. Musíte vystihnout ten správný okamžik, kdy je čokoláda ještě tekutá, ale už není teplá. A když bude krém vychlazený, půjde to dobře, uvidíte. Udělejte si polevu řidší - více tuku, dejte do ní sádlo, bude tuhnout pomaleji a budete ji moci déle roztírat. Roztírejte lehce, aby se nesmíchal krém s polevou. A drobné nerovnosti a nesrovnalosti zaniknou, až moučník nakrájíte :-))

  • Katka Maršálková | 17. 5. 2007 15:43

    Jarka: no nevim nevim, jestli to vydrží i když to bude vlažný...., pak zase zhoustne ta čokoláda a bude se to špatně roztírat - udělají se hrudky...

  • Jarka O. | 17. 5. 2007 13:30

    Katko, polevu lijte vlažnou. Pak se Vám ani žádný krém ani šlehačka pod tím nerozteče.

  • Katka Maršálková | 17. 5. 2007 11:34

    Mám takový dotaz: co se stane s tou šlehačkou, když na ní naliju teplou čokoládu? To se přece musí roztéct? Nebo jak to děláte vy?

  • Adél | 19. 3. 2007 21:00

    jsem moc ráda, že vám chutnalo, dámy:-)

  • Lada Kratochvílová | 19. 3. 2007 19:07

    vynikající !!!! Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření a jedné tyčinky ledových kaštanů.

  • Jana z VM | 12. 3. 2007 07:38

    Vyzkoušeno, snězeno - byl výborný. Dělala jsem korpus netradičně z hrubé mouky a byl dost suchý. Je sice pravda, že trochu zvláčněl, když se potřel meruňkovým džemem a a na něj přišly ty ostatní dobroty, ale příště udělám z polohrubé mouky. Dávám 1!

  • Jana z VM | 7. 3. 2007 15:32

    A recept na korpus je pod názvem "1,2,3 -nejlepší dort", tak podle toho dělám dorty poslední dobou.

  • Jana z VM | 7. 3. 2007 15:22

    Katko, právě to sádlo krásně polevu spojí, ona krásně ztuhne a když se potom krájí, není tak tvrdá a vůbec se neláme. Stojí za to koupit sádlo, když je doma nemáte. Navíc se krásně leskne !!!

  • Katka Maršálková | 7. 3. 2007 13:21

    A máte někdo recept na ten kakový korpus? Radši si ho upeču doma, ty kupované mi nechutnají. Jano z VM, musí to být přímo vepřové sádlo, nebo to může být i Ceres, Iva, nebo nějaký takový tuk?

  • Jana z VM | 7. 3. 2007 11:49

    Kday uděláte polevu z čokolády na vaření a sádla, nikdy se Vám nestane, že poleva popraská. Mám s tím dobré zkušenosti.

  • Jaňule H. | 7. 3. 2007 10:41

    mockrát děkuju za rady...Příště uvidíme :-)))

  • Simča Sládková | 7. 3. 2007 10:33

    Jaňule - spíš než "teplé" bych napsala "vařící" či "horké". Když se tam nůž trochu zahřeje, vjede do polevy jako co másla... A před dalším říznutím opět do té horké vody.....

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 09:47

    Jaňule, zkuste před krájením namočit nůž do teplé vody

  • Jaňule H. | 7. 3. 2007 09:05

    nechápu, jak může někdo umět rozkrájet cokoli z čokoládovou polevou tak krásně jak je to na obrázku. Mně se vždycky poleva rozláme...

  • Jana z VM | 7. 3. 2007 08:27

    Určitě dám vědět , ale předem vím, že to bude výborné !! On totiž "chlapec" může všechno, kde jsou banány.

  • Adél | 6. 3. 2007 17:38

    Paní Jano, dejte potom vědět. Přeju, a't se povede:-)

  • Jana z VM | 6. 3. 2007 11:09

    Těším se, že vyzkouším o víkendu synovi Tomovi k svátku.

  • Jarka | 5. 3. 2007 15:19

    Děkuji za výborný recept.

  • Anonym | 25. 2. 2007 11:39

    je to moc jednoduché a výborné

  • englicka marketa | 24. 2. 2007 12:51

    znám,jednoduché zato moc dobré....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Dortový piškot Marmeláda Pařížská šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"

Ananasovo-kokosová roláda "Piña…

Salát Nicoise

Salát Nicoise

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

27
Cuketové flíčky
Cuketové flíčky
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Koprová omáčka
Koprová omáčka
15
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
13
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Křupavý koláček.....Danča
Křupavý koláček.....Danča
Křupavý salát se šunkou
Křupavý salát se šunkou
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Kubánský dort jako z cukrárny
Kubánský dort jako z cukrárny
Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně
Kugel s rýží na sladko - židovská…
Kukuřice v alobalu
Kukuřice v alobalu
  • Recepty.cz
  • Kubánský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact