• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupaví ořechoví šnečci
Napište svůj komentář k receptu

Křupaví ořechoví šnečci

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potírání
    • 100
      g mleté ořechy - hrubě
    • 6
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 1,50
      lžička skořice - mletá cca
    • 5
      lžíce rozpuštěné máslo cca
    • pečící papír
    • hladká mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

1
Na pomoučněném stole rozválíme z těsta slabší plát, který dobře potřeme vejcem, posypeme ořechy, skořicí a cukrem. Dlaněmi nebo válečkem vše lehce zapracujeme (vmáčkneme) do těsta a poté pokapeme máslem. Při rolování čistou stranu těsta potíráme po celé délce rozšlehaným vejcem.
2
Ruličku pak pokrájíme ostrým nožem na zhruba 1 - 1,5 cm silné plátky, které opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud se nám z ruličky vysypalo něco málo z ořechů a cukru, klidně je vrátíme na šnečky položené na plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dorůžova.
3
Podáváme k čaji nebo kakau. Nejlepší jsou ještě vlažné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Křupaví netopýři

Křupaví netopýři

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 22. 11. 2016 09:00

    výborný <3 ořechy jsem jen malinko rozbila v hmoždíři, při krájení jsem musela být opatrnější, ale po upečení držely v těstě pořádně, parádní rychlovka <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Zákusky Pečivo Cukroví Záviny Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Velikonoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Listové těsto Mleté ořechy Pečící papír Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Směs na špagety

Směs na špagety

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

215
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
159
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
130
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
108
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Křupavé vafle s avokádem, lososem a…
Křupavé válečky s vinnou klobásou
Křupavé válečky s vinnou klobásou
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
Křupavý bůček
Křupavý bůček
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
  • Recepty.cz
  • Křupaví ořechoví šnečci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact