• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křupavé kuře v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé kuře v římském hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé kuře v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře - menší
    • 1
      salko neslazené kondenzované mléko
    • 50
      g maizena
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička koření na kuře
    • 1
      lžíce máslo nebo Rama

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozčtvrtíme, opláchneme, osušíme a namočíme do kondenzovaného mléka. Sůl a koření promícháme s maizenou, kousky kuřete obalíme v této směsce a uložíme do hrnce. Na povrch dáme kousky másla nebo Ramy, přiklopíme,dáme do trouby a pečeme asi 1 1/2 hodiny. V poslední třetině pečení odkryjeme víko, aby se udělala na kuřeti kůrka. Dá se dělat i na bramborách, přidat cibuli, nebo zeleninu. Na dno hrnce rozprostřeme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme, promícháme a poklademe porcemi kuřete. Koření je možné dát podle svých zvyklostí, různé směsi, určitě bude dobrý i sušený česnek.
2
Kdo nemá římský hrnec, vloží maso do vymazaného pekáčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková | 23. 3. 2007 14:09

    Maruš díky za vysvětlení, já mám troubu elektr. tak tam je to vpohodě. Mám to v oblíbených, tak určitě někdy vyzkouším, na římský hrnec nedám dopustit, a kdo potřebuje držet dietu ( zdravotní, nebo nadváha ), tak si myslím, že by mu hrnec a pánev s nepřilnavým povrchem ( já mám Tefal ) neměl doma chybět. V obou se vaří zcela bez tuku.

  • Maruš | 23. 3. 2007 13:56

    Paní Hanko,je to myšleno tak,že to naporcované kuře se potře tím mlékem,nebo omočí,či smočí :-)),prostě kousky naporcovaného kuřete musí být mokré od mléka.Do 1 dl opravdu nejde ponořit.Asi jsem to měla formulovat jinak,omlouvám se.Můžete nechat odležet,ale není to nutné.Jinak co se týče pečení,tak opravdu nerada udávám časy,protože záleží na teplotě trouby.Já mám plynovou a tam je třeba postupně přidávat teplotu a taky nepeču pak úplně na plný výkon,bojím se,aby hrnec neprasknul.Tak právě tam je to slůvlo ASI,každá hospodyňka už má většinou tu svoji troubu otestovanou a ty časy pečení už zná.Zdravím Vás.

  • Hana Rožníčková | 23. 3. 2007 08:32

    Mě by spíše zajímalo, jak do 1dcl namočím ( ač rozporcované ) celé kuře???? Namočit a na jak dlouho, nebo jen omočit?? Má zkušenost je, že kuře za 1 a půl hodiny v římském hrnci je hotové, ač nevykostěné.

  • Maruš | 22. 3. 2007 23:25

    Moc nezbude,můžete vylít na dno hrnce pod kuře.Pokud budete dělat na bramborách,tak vylijte na ně.

  • Katy | 22. 3. 2007 20:40

    A co s kondenzovaným mlékem? Po vyjmutí vylejeme?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření na kuře Kuřecí maso Maizena Máslo Salko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Psí keksy

Psí keksy

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Rychlá drůbeží játra,…
17
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Křupavé kuře v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact