• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křupavé kuře v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé kuře v římském hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé kuře v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře - menší
    • 1
      salko neslazené kondenzované mléko
    • 50
      g maizena
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička koření na kuře
    • 1
      lžíce máslo nebo Rama

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozčtvrtíme, opláchneme, osušíme a namočíme do kondenzovaného mléka. Sůl a koření promícháme s maizenou, kousky kuřete obalíme v této směsce a uložíme do hrnce. Na povrch dáme kousky másla nebo Ramy, přiklopíme,dáme do trouby a pečeme asi 1 1/2 hodiny. V poslední třetině pečení odkryjeme víko, aby se udělala na kuřeti kůrka. Dá se dělat i na bramborách, přidat cibuli, nebo zeleninu. Na dno hrnce rozprostřeme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme, promícháme a poklademe porcemi kuřete. Koření je možné dát podle svých zvyklostí, různé směsi, určitě bude dobrý i sušený česnek.
2
Kdo nemá římský hrnec, vloží maso do vymazaného pekáčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková | 23. 3. 2007 14:09

    Maruš díky za vysvětlení, já mám troubu elektr. tak tam je to vpohodě. Mám to v oblíbených, tak určitě někdy vyzkouším, na římský hrnec nedám dopustit, a kdo potřebuje držet dietu ( zdravotní, nebo nadváha ), tak si myslím, že by mu hrnec a pánev s nepřilnavým povrchem ( já mám Tefal ) neměl doma chybět. V obou se vaří zcela bez tuku.

  • Maruš | 23. 3. 2007 13:56

    Paní Hanko,je to myšleno tak,že to naporcované kuře se potře tím mlékem,nebo omočí,či smočí :-)),prostě kousky naporcovaného kuřete musí být mokré od mléka.Do 1 dl opravdu nejde ponořit.Asi jsem to měla formulovat jinak,omlouvám se.Můžete nechat odležet,ale není to nutné.Jinak co se týče pečení,tak opravdu nerada udávám časy,protože záleží na teplotě trouby.Já mám plynovou a tam je třeba postupně přidávat teplotu a taky nepeču pak úplně na plný výkon,bojím se,aby hrnec neprasknul.Tak právě tam je to slůvlo ASI,každá hospodyňka už má většinou tu svoji troubu otestovanou a ty časy pečení už zná.Zdravím Vás.

  • Hana Rožníčková | 23. 3. 2007 08:32

    Mě by spíše zajímalo, jak do 1dcl namočím ( ač rozporcované ) celé kuře???? Namočit a na jak dlouho, nebo jen omočit?? Má zkušenost je, že kuře za 1 a půl hodiny v římském hrnci je hotové, ač nevykostěné.

  • Maruš | 22. 3. 2007 23:25

    Moc nezbude,můžete vylít na dno hrnce pod kuře.Pokud budete dělat na bramborách,tak vylijte na ně.

  • Katy | 22. 3. 2007 20:40

    A co s kondenzovaným mlékem? Po vyjmutí vylejeme?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření na kuře Kuřecí maso Maizena Máslo Salko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
19
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Křupavé kuře v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact