• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento netradiční dezert vás okouzlí příjemnou kombinací lístkového těsta, vanilkové zmrzliny a kousků rebarbory. Hotový je za chviličku a když si vyhrajete se servírováním, bude z něj malé umělecké dílko.

Suroviny

4 porce
    • moučkový cukr na poprášení
    • vanilková zmrzlina k podávání
    • 3
      ks listové těsto pláty
    • rebarbora 2 řapíky
    • 55
      g cukr krupice přírodní

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte papírem na pečení. Pláty listového těsta lehce potřete olejem, položte na sebe a vykrajovátkem na sušenky vykrojte 12 koleček. Rozložte v jedné vrstvě na plechy a pečte asi 10 minut dozlatova. Mezitím pokrájejte rebarboru na asi třícentimetrové špalíčky a spolu s cukrem a 2 lžícemi vody povařte za stálého míchání na mírném plameni asi 5 minut, až se cukr rozpustí.
2
Pak nechte na velmi mírném plameni 10 až 15 minut povařit, až rebarbora změkne, ale ještě se úplně nerozvaří. Na kolečka z listového těsta rozdělte rebarborový konfit, křehké dílko korunujte lahodnou zmrzlinou, zakápněte sirupem a poprašte moučkovým cukrem.

RADA: Zkuste fantastické francouzské dezerty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Moučníky Dezerty Květen Červen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Listové těsto Moučkový cukr Rebarbora Vanilková zmrzlina

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

61
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
20
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Křupavé fazolky jako příloha
Křupavé fazolky jako příloha
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé kapustové chipsy se sýrem
Křupavé kapustové chipsy se sýrem
Křupavé košíčky s karamelem
Křupavé košíčky s karamelem
Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Křupavé mandlové sušenky
Křupavé mandlové sušenky
  • Recepty.cz
  • Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact