• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Krkovička se smetanovou shii take omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      plátek plátky krkovičky bez kosti nebo kotlety, plece...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g japonské houby shitake čerstvé
    • citronový tymián dle chuti
    • 1
      stroužek česnek
    • olej
    • 200
      g zakysaná smetana
    • solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s troškou oleje je osmažíme z obou stran dozlatova, přisypeme omyté houbičky (větší překrájíme), rozmáčknutý česnek, snítku citronového tymiánu a vše necháme společně rozvonět.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Poté přilijeme trošku vývaru a zvolna dusíme pod poklicí doměkka. Vývar přiléváme postupně a jen po troškách. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou na nahřátý talíř, v zakysané smetaně pokojové teploty rozmícháme trošku solamylu nebo hladké mouky, tu nalijeme za stálého míchání do pánve se šťávou z masa a necháme krátce provařit. Pokud jsme šťávu zredukovali na minimum, není nutné přidávat škrob ani mouku a smetanu jen prohřejeme. Vyndáme snítku z citronového tymiánu, případně omáčku ještě dochutíme solí, pepřem.
3
Podáváme s rýží, bramborem nebo širokými nudlemi.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Pepřová krkovice na houbách

Pepřová krkovice na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová Smetanová Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronový tymián Japonské houby Shitake Olej Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vývar Zakysaná smetana

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

16
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
13
Slané tyčinky nebo krekry ze tří surovin
Slané tyčinky nebo…
10
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička s bylinkovým máslem
Krkovička s bylinkovým máslem
Krkovička s kopečky
Krkovička s kopečky
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová či pohanková bašta
  • Recepty.cz
  • Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact