• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Krkovička se smetanovou shii take omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      plátek plátky krkovičky bez kosti nebo kotlety, plece...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g japonské houby shitake čerstvé
    • citronový tymián dle chuti
    • 1
      stroužek česnek
    • olej
    • 200
      g zakysaná smetana
    • solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s troškou oleje je osmažíme z obou stran dozlatova, přisypeme omyté houbičky (větší překrájíme), rozmáčknutý česnek, snítku citronového tymiánu a vše necháme společně rozvonět.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Poté přilijeme trošku vývaru a zvolna dusíme pod poklicí doměkka. Vývar přiléváme postupně a jen po troškách. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou na nahřátý talíř, v zakysané smetaně pokojové teploty rozmícháme trošku solamylu nebo hladké mouky, tu nalijeme za stálého míchání do pánve se šťávou z masa a necháme krátce provařit. Pokud jsme šťávu zredukovali na minimum, není nutné přidávat škrob ani mouku a smetanu jen prohřejeme. Vyndáme snítku z citronového tymiánu, případně omáčku ještě dochutíme solí, pepřem.
3
Podáváme s rýží, bramborem nebo širokými nudlemi.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Pepřová krkovice na houbách

Pepřová krkovice na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová Smetanová Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronový tymián Japonské houby Shitake Olej Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vývar Zakysaná smetana

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Italská caponata

Italská caponata

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Zemřel DJ Tráva (†60): Co prozradilo parte? Fanoušci jsou překvapení...

Zemřel DJ Tráva (†60): Co prozradilo parte? Fanoušci jsou překvapení...

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička s bylinkovým máslem
Krkovička s bylinkovým máslem
Krkovička s kopečky
Krkovička s kopečky
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová či pohanková bašta
  • Recepty.cz
  • Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact