• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Napište svůj komentář k receptu

Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 94
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      plátek vepřová krkovice nebo plec, karé či kýta
    • brambory pro 3 osoby
    • sádlo nebo olej na vymazání
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 100
      g anglická slanina nebo Váhalova
    • 220
      ml smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • sůl
    • tymián
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do sádlem nebo olejem vymazané remosky, posypeme dle chuti lístečky tymiánu (lze použít i rozmarýn nebo majoránku) a nasekaným česnekem. Na maso nasypeme i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Oloupané brambory pokrájíme, naskládáme na maso, přelijeme smetanou, osolíme a pokmínujeme.
3
Remosku zaklopíme a pečeme cca 90 minut dozlatova, ke konci pečení zkontrolujeme a případně podlijeme.

RADA: Zkuste recepty z vepřového, které budete milovat

4
Jestliže budeme pokrm připravovat klasicky v troubě, postup bude stejný, pekáč během pečení necháme zaklopený. Na závěr můžeme dopéct krátce odklopené, do barvy. Dle potřeby podléváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s…

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Tymián Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Thajská polévka

Thajská polévka

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
19
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
Krkonošský hubník
Krkonošský hubník
Krkovice na moravance
Krkovice na moravance
Krkovice s červeným zelím
Krkovice s červeným zelím
Krkovice s uzeným a kedlubnou
Krkovice s uzeným a kedlubnou
Krkovice se zelím
Krkovice se zelím
  • Recepty.cz
  • Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact