• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krkonošská pohádka
Napište svůj komentář k receptu

Krkonošská pohádka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkonošská pohádka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 750
      g brambory vařené
    • 500
      g kysané zelí
    • 0,25
      kg mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk sádlo nebo olej
  • Na zalití
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso promícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek (vše podle chuti). Pekáč dobře vymažeme tukem a na dno rozprostřeme mleté maso, pak podušené zelí a nahoru dáme brambory. Povrch omastíme sádlem, dáme trochu zapéct - tak 15 minut, vyjmeme a zalejeme mlékem s rozkvedlaným vejcem a zapečeme, až brambory zezlátnou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohádka máje

Pohádka máje

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bowler1 | 9. 9. 2016 15:35

    Vše jsem udělat x3 aby byl plný pekáč.A ještě že tak,jinak by byla rvačka.

  • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:59

    Skutečná mňamka. Žádné složitosti, žádné postávání a poskakování kolem kamen a přitom naprosto výtečné. Manžel si pochutnával!

  • iva nemcova | 21. 1. 2009 15:54

    Dnes jsem uvarila k obedu,moc dobre,chutnalo nam.Pridala jsem trochu kminu jak do masa ,tak na brambory.Davam 1.

  • Jarka L. | 17. 5. 2008 12:25

    Vážně výborné! Přítel, který jen tak něco nepochválí mě "sprdnul", že je toho tak málo. Slovo famózní používá taky málo kdy. V tomto případě se tak stalo. Během tří hodin snědl skoro celý plech postupným uždibováním. Určitě brzo budu dělat znovu. Doporučuji a děkuji za skvělý recept.

  • Anonym | 5. 4. 2008 12:45

    Tak jsem zkusila tenhle zapomenutý recept a musím říct,že jsme si pochutnali.Výborné!!!

  • Petr Matuška | 13. 2. 2006 16:00

    před chvilí jsme dojedli.Je to vynikající,na česneku jsem nešetřil.Určitě zopakuji.

  • Martina S. | 9. 2. 2006 17:33

    Děti se nejdříve nedůvěřivě dívaly a říkaly, že to jíst nebudou (kysané zelí nikdy nechtějí), ale nakonec ochutnaly a talíře vybraly do posledního kousku zelíčka, masa i brambor. U manžela také velký úspěch. Myslela jsem, že zbyde i na zítra, ale nevypadá to tak.

  • Helena Papežíková | 31. 1. 2006 19:48

    Mooooc dobré, opravdu lahoda, snědly jsme to celé jen s manželem. Dobrota, dávám jedničku

  • Naďa | 31. 1. 2006 11:10

    Maso se dává syrové.A teď jsem si všimla,že mám v ingrediencích napsáno jen 500 g kysaného.Rozumí se zelí.Prosím o doplnění.Děkuji.

  • marie krejzarova | 30. 1. 2006 20:27

    To maso se orestuje?Nebo se dá syrové?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kysané zelí Mléko Mleté maso Pepř mletý Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Kuře „65“

Kuře „65“

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Makové (ořechové) muffiny
Makové (ořechové) muffiny
9
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
  • Recepty.cz
  • Krkonošská pohádka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact