• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kringel s lískovými ořechy z Remosky

0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 15
      g droždí
    • 30
      g máslo
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce skořice
    • ořechy

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na plátky, žloutek a cukr. Přidáme vzešlý kvásek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Vypracujeme těsto pružné, které uložíme do mísy a lehce zasypeme moukou. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě cca hodinu kynout.  Mezi tím si připravíme máslovou náplň. Změklé máslo smícháme s cukrem a skořicí.
3
Vykynuté těsto přeložíme na pomoučenou pracovní desku. Z těsta vyválíme tenký obdélník, který potřeme rovnoměrně máslovou náplní a srolujeme jej do válečku. Srolovaný váleček rozkrojíme podélně na půl. Oba konce spojíme a překládáme je přes sebe. Kringel spojíme pevně do tvaru kruhu, aby se nám při pečení kringel nerozpojil.
4
Povrch poklademe pokrájenými loupanými lískovými ořechy.  Do hrnce Remosky vložíme pečicí papír. Vytvarovaný kringel opatrně uložíme na pečicí papír. Na hrnec přiložíme pečicí víko a pečeme cca 25 minut.  Upečený kringel vytáhneme z Remosky a na mřížce jej necháme vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Kringel

Kringel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Ořechy Skořice Sůl Žloutek

Vánočka z domácí pekárny

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Vánočka z domácí pekárny

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Čalamáda II.
Čalamáda II.
18
Vláčný žitný chléb
Vláčný žitný chléb
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Krevety středozemí
Krevety středozemí
Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Krkonošská pohádka
Krkonošská pohádka
Krkonošské knedlíky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
  • Recepty.cz
  • Kringel s lískovými ořechy z Remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact