• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kringel
Napište svůj komentář k receptu

Kringel

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kringel
Kringel
Kringel
Kringel
Kringel
Kringel
Kringel
5fotografií
Nahrát fotku
 

Originální sladké pečivo pocházející ze severu - to je kringel, který se vyznačuje typickým tvarem připomínajícím věnec. Připravuje se z kynutého těsta, které uvnitř skrývá lahodnou náplň. Naše mandlovo-skořicová varianta nejen skvěle chutná, ale taky vám krásně provoní byt.

Suroviny

15 porce
  • Těsto
    • 2,25
      hrnek hladká mouka
    • 0,75
      hrnek mléko
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce cukr
    • 15
      g droždí čerstvé
    • 1
      lžička kardamom
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 50
      g máslo
    • 5
      lžíce cukr
    • 3
      lžička skořice
    • 3
      lžička mleté mandle

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozmíchejte v malé misce s vlažným mlékem, dejte stranou a nechte vzejít kvásek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Ve velké míse smíchejte cukr, kardamom, sůl a mouku, ke směsi přidejte kvásek, máslo a žloutek. Vypracujte hnětením těsto, které se nebude lepit na okraje mísy a budou se na něm tvořit puchýřky.
3
Vypracované těsto přesuňte na pomoučený vál a nechte zakryté hodinu odpočívat při pokojové teplotě. Mezitím, co bude těsto kynout, smíchejte si máslo, cukr a skořici. Předehřejte si troubu na 200 °C a vyložte plech na pečení pečícím papírem.
4
Na pomoučeném povrchu hněťte těsto zhruba dalších 5 minut a pak ho vyválejte do tvaru čtverce o straně 45 cm. Rovnoměrně naneste připravenou náplň na plát těsta, ale cca lžíci náplně si schovejte na později. Těsto pomazané náplní ještě posypte mandlovými plátky a zarolujte.
5
Na vytvoření tvaru klasického Kringelu potřebujete ostrý nůž. Rozkrojte podélně připravenou roládu po téměř celé délce, na jednom konci nechte jen pár centimetrů, které budou těsto stále držet pohromadě a vám se s ním bude dobře pracovat.
6
Oba vzniklé konce pak obtáčejte kolem sebe na způsob twisteru tak, aby nařezané okraje s náplní byly na povrchu. Vzniklý cop pak zatočte do tvaru věnce. Ten položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a zbylou náplní.
7
Pečte zhruba 20-25 minut, dokud nebude povrch Kringelu zlatavý.

RADA: Jak připravit dokonalé kynuté buchty na první pokus

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Čokoládová babka

Čokoládová babka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Kynuté Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce Vánoce Piknik
Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kardamom Máslo Mléko Mleté mandle Skořice Sůl Žloutek

Velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Americká pizza

Americká pizza

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Věnečky

Věnečky

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Velikonoční mazanec

Poslední sledované recepty

25
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
20
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
16
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské rohlíčky od Dáši

Zajímavé články

Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu
Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept…
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho…
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
AHA.cz Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

Další doporučené recepty:

Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety středozemí
Krevety středozemí
Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Krkonošská pohádka
Krkonošská pohádka
Krkonošské knedlíky
Krkonošské knedlíky
  • Recepty.cz
  • Kringel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact