Na válu smíchejte mouku s moučkovým cukrem, jedlou sodou a perníkovým kořením. Přidejte nakrájené máslo, vejce, med a kakao a rukama vypracujte hladké, poddajné těsto. Zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte v chladu odležet do druhého dne.
Odleželé těsto rozdělte na několik částí. Každou rozválejte na lehce pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a vykrojte z něj různé tvary. Přeneste je na plech vyložený papírem na pečení a pečte 8-10 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Upečené kousky ihned po vytažení z trouby potřete žloutkem rozšlehaným z troškou vody, rozložte je na rovnou podložku a nechte vychladnout.
3
Z bílku, dvakrát prosátého moučkového cukru a citronové šťávy umíchejte vařečkou hladkou a hustou bílou polevu (trvá to asi 15 minut). Pokud ji chcete mít různě barevnou, rozdělte ji na několik částí a každou obarvěte trochou potravinářské barvy. Polevu naplňte do zdobícího sáčku s tenkou trubičkou (můžete použít i igelitový sáček, kterému po naplnění ustřihnete malý růžek), perníčky polevou ozdobte a nechte zaschnout.